2024. április 24. 12:43
KezdőlapMotoGPA Ducati első embere egy legendához hasonlította világbajnokát

A Ducati első embere egy legendához hasonlította világbajnokát

A Ducati 2022-ben nem mindennapi diadalt aratott. Nemcsak a MotoGP-ben, hanem a Superbike-világbajnokságon is megszerezte az összetett elsőséget Pecco Bagnaiával és Álvaro Bautistával. A királykategóriában ezenkívül bezsebelte a konstruktőri bajnoki címet is.

Pecco Bagnaia 15 év után sikertelenség után végre megtörte a jeget a tavalyi szezonban. Casey Stoner 2007-es bajnoki címe után, az összetett elsőségig vezette a Ducatit. A Superbike-világbajnokságban messze az olasz gyártó a legeredményesebb, de ott is tizenegy év telt el Carlos Checa sikere óta.

A 2023-as szezon első két versenye után a Borgo Panigale-i gyártó ismét megadta az alaphangot: A MotoGP-ben Marco Bezzecchi vezeti a tabellát márkatársai, Bagnaia, Zarco és Álex Márquez előtt. A Superbike-világbajnokságon pedig Bautista az első hat fordulóból ötöt megnyert, így jelenleg az első helyet foglalja el az összetettben.

A Ducati lecsapott volna Lorenzóra, miközben világbajnok versenyzőjük betegséggel küzdött

Tavaly Gigi Dall’Igna, a Ducati Corse vezérigazgatója különösen optimistán nyilatkozott Bautistáról.

„Meg voltam győződve arról, hogy nagyon jól teljesíthetünk. Ismerem Álvarót, mióta megnyerte a 125 köbcentis világbajnokságot. Ismerem a kvalitásait. Véleményem szerint Álvaro olyan, mint Jorge Lorenzo, csak a tehetségéhez képest még nem nyert eleget.”

„Mindenki fejlődhet, én elsősorban a mentalitásomon dolgozom, és azon, hogy jobban tudjak koncentrálnireagált Bautista.

„Nem tudom, hogy a többi versenyző min dolgozott a télen, de ez nem is az én dolgom. Magamra figyelek, és megpróbálok jobb versenyző lenni, mint a tavalyi szezonban. Nem mondom, hogy rossz szezont futottam tavaly, de voltak hibáim. Jobbá akarok válni azokon a területeken, ahol tavaly hiányzott valami. A legfontosabb dolog mindig az számomra, hogy jól érezzem magam a motoron.”