back to top
2024. július 27. 02:54
KezdőlapMotoGPRövidesen kiderül, hogy mikor térhet vissza a gyári Ducati versenyzője

Rövidesen kiderül, hogy mikor térhet vissza a gyári Ducati versenyzője

Enea Bastianini számára szomorúan kezdődött a 2023-as idény és egyben a gyári Ducatin való debütálása. Luca Marini hibája után lapockatörést szenvedett, felépülése folyamatban van. Vajon visszatérhet a pályára Amerikában?

Bastianini biztosan nem arra a polcra fogja helyezni a portimãói MotoGP-nyitóhétvégét, ahol a legszebb emlékeit tárolja. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az olasz versenyző lapockacsont-törést szenvedett Portugáliában, amikor márkatársa kitorpedózta alóla motorját.

Megsérült a drámai balesetben a Ducati gyári pilótája, kihagyja a futamot

Bastianininek nem volt szüksége műtétre, ami nagyban segítheti a visszatérési terveit. A gyári Ducati versenyzője jelenleg rehabilitáción vesz részt, visszatérési lehetőségeiről menedzsere, Carlo Pernat beszélt a moto.it hírportálnak.

A 23-as rajtszámú versenyző újra pályára gurulna Austinban a hétvégén megrendezésre kerülő Amerikai Nagydíjon, azonban ez még korántsem eldöntött, a napokban vizsgálatok várnak rá, ami után tisztább képet láthat a visszatérésére vonatkozóan.

„Jelenleg rehabilitáción vesz részt, hétfőn vagy kedden meglátogatja Dr. Porcellini, és onnantól kezdve majd többet tudunk. Az az érzésem, hogy el fog jönni Amerikába, de még nem dőlt el semmi. Egyelőre tegyünk kérdőjelet.” – nyilatkozta állapotáról menedzsere, majd hozzátette: „A válla nem fáj nagyon, nincs zúzódás, de ez még mindig lapocka, és nem kulcscsonttörés. Vannak lehetőségek, de ismétlem, neki kell döntenie.”

Enea Bastianini állapotát egy teszt keretében szerette volna elemezni a Ducati, hogy kiderüljön, mikor versenyezhet újra, amire a GPOne értesülései szerint már nem lesz idő Austin előtt. Mindenesetre Michele Pirro, a Ducati tesztpilótája készenlétben áll, arra az esetre, ha honfitársa nem ülhetne vissza a motorra Amerikában.