2024. április 26. 06:58
KezdőlapMotoGPAz már biztos, hol nem fog versenyezni eltiltása után az olasz pilóta

Az már biztos, hol nem fog versenyezni eltiltása után az olasz pilóta

Andrea Iannone lehetséges visszatérése a világbajnoki porondra továbbra is sokakat foglalkoztat. Davide Tardozzi, a Ducati csapatfőnöke véget vetett néhány találgatásnak.

Andrea Iannone folyamatosan edz, hogy decemberben lejáró eltiltása után visszatérhessen a világbajnoki küzdelmekbe, legyen az a MotoGP vagy a Superbike-vb küzdőtere. A közelmúltban Misanóban egy Panigale V4S motorral gyakorolt a Ducati tesztpilótájával, Michele Pirróval, aki kölcsönadta neki privát motorját egy pályanapra. Egyből elkezdődtek a találgatások, hogy vajon a Ducati lesz-e az a márka, akinek nyergében visszatér az olasz pilóta.

A MotoGP-be való visszatérése annak ellenére kizártnak mondható, hogy például a Pramac főnöke, Paolo Campinoti és Carlo Pernat, Enea Bastianini menedzsere szerint megérdemelne még egy esélyt. Davide Tardozzi gyakorlatilag bezárta az ajtót az előtt a lehetőség előtt, hogy a Ducati helyet biztosítana számára a MotoGP mezőnyében.

„Andrea mindenkinek próbálja bebizonyítani, hogy még mindig nagyon gyors” – nyilatkozta Tardozzi. „Mindig is kiváló volt a kapcsolata a Ducatival.” Azonban az olasz szakember ennek ellenére nem gondolja, hogy helye lesz a márkájuknál. „Talán az Aprilia ad neki egy esélyt, ott ért véget eddigi pályafutása, remélem lesz egy következő esélye. Kétség nem fér hozzá, hogy tehetséges és karakteres pilóta, szeretném, ha Iannone továbbra is versenyezne, de nem tudom, milyen lehetőségei lesznek. Nálunk jelenleg abszolút semmi sincs” – erősítette meg az olasz szakember.  „Egyértelmű, hogy nincs helye a MotoGP-ben. Beszéltem vele, és a Superbike-ot célozza meg. Az SBK is nagyon versenyképes. Be kell bizonyítania valakinek, hogy még mindig nagyon gyors. Ez Andrea problémája, nem a miénk.” – mondta ki egyértelmű véleményét Tardozzi.

Andrea Iannone a napokban Valentino Rossi MotoRanch-én is feltűnt. Csak Valentino Rossi nem volt jelen, a többiek mind edzőruhában voltak: Francesco Bagnaia, Franco Morbidelli, Marco Bezzecchi, Luca Marini, Celestino Vietti és Andrea Migno.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VR46RidersAcademy (@vr46ridersacademyofficial) által megosztott bejegyzés