2024. április 25. 19:21
KezdőlapMotoGPLorenzo kiállt Márquez mellett: „Ez nem fair vele szemben”

Lorenzo kiállt Márquez mellett: „Ez nem fair vele szemben”

A Honda tiltakozott Marc Márquez büntetésének megváltoztatása ellen. Jorge Lorenzo meg van győződve arról, hogy a japán gyártó sikerrel jár majd a FIM Fellebbviteli Bírósága előtt.

A MotoGP portugáliai szezonnyitóján történt Márquez-Oliveira ütközés még mindig beszédtéma a paddockban, ugyanis továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz az „ítélet” a spanyol versenyző ügyében. Annyi biztos, hogy Márquez dupla hosszú körös büntetést kapott.

Hivatalos: Marc Márquez hiányozni fog a rajtrácsról Austinban

A FIM büntetési értesítésének első változata szerint a Repsol Honda sztárjának a vasárnapi argentin futamon kellett volna letöltenie a büntetését. Mivel azonban sérülés miatt nem tudott részt venni a versenyen, a FIM kedden átfogalmazta korábbi kijelentését, így Márqueznek azon a futamon kell teljesíteni a dupla hosszú körös kifutást, amelyen legközelebb indul.

A Repsol Honda reagált erre, és tiltakozott az átfogalmazás ellen. Jorge Lorenzo így nyilatkozott a „La Cadena SER„-nek a téma kapcsán: „Ami le van írva, azt nem lehet megváltoztatni. Ez az eljárás nem fair Márquezzel szemben, szóval szerintem a Honda győztesen kerül majd ki ebből.”