2024. április 26. 10:42
KezdőlapMotoGPHivatalos: Marc Márquez hiányozni fog a rajtrácsról Austinban

Hivatalos: Marc Márquez hiányozni fog a rajtrácsról Austinban

A találgatások véget értek, a HRC csapata bejelentette, hogy Marc Márquez nem áll rajthoz Austinban.

Marc Márquez annak ellenére, hogy újra edzésbe állt, nem lesz ott az Amerikai Nagydíjon a hétvégén. Korábban beszámoltunk arról, hogy a nyolcszoros világbajnok arra törekszik, hogy Amerikában újra rajthoz állhasson portugáliai kézközépcsont-törése után, melynek következtében műtétre is szükség volt. Portimãói hibáját követően dupla hosszú körös büntetést kapott, amellyel kapcsolatban a mai napig nem született döntés, de valószínűleg az újabb verseny kihagyása egyben azt is eredményezi, hogy a büntetését nem kell letöltenie a későbbiekben.

Van vagy nincs büntetés – Marc Márquez felé billenhet a mérleg nyelve?

Márquez sérülése a Honda Racing Corporation hivatalos közleménye szerint nem gyógyult olyan mértékben, hogy lehetővé tegye a spanyol pilóta számára az amerikai versenyhétvégén való indulást. A Honda pilótája sajnálhatja távolmaradását, hiszen ő a COTA királya, a pályán megrendezett 9 futamból 7 alkalommal tudott az első helyen végezni.

„Egy utolsó CT-vizsgálatot követően Marc Márquez és orvosi csapata, Dr. Ignacio Roger de Oña vezetésével a madridi Ruber Internacional Kórházban megerősítette, hogy a kézközépcsontja még mindig gyógyulási folyamatban van. A Repsol Honda csapattal és a HRC-vel való szoros együttműködés után az érintettek úgy döntöttek, hogy időt hagynak a sérülés teljes gyógyulásához, és elkerülnek minden felesleges kockázatot. Márquez otthon folytatja a rehabilitációs programját annak érdekében, hogy minél hamarabb visszatérhessen és újra teljesen egészséges legyen.” – állt a hivatalos közleményben.