2024. április 19. 17:33
KezdőlapMotoGPVan vagy nincs büntetés – Marc Márquez felé billenhet a mérleg nyelve?

Van vagy nincs büntetés – Marc Márquez felé billenhet a mérleg nyelve?

Marc Márquez Portugáliában követett el egy nagy hibát, aminek saját és versenytársa, Miguel Oliveira sérülése lett a következménye. A spanyolra kirótt dupla hosszú körös büntetés kérdése még mindig nyitva van, hiszen a Honda fellebbezett a megváltoztatott döntés ellen.

A spanyol médiában felröppentek olyan hírek, miszerint Marc Márquez meg fogja nyerni a Honda által benyújtott fellebbezést. A spanyol versenyző Portugáliában okozott kalamajkát, amikor hibázott és kiütötte a versenyből a hazai pilótát, Miguel Oliveirát.

Óriási hiba Marc Márqueztől, kiütötte ellenfelét, aki megsérült (videó)

Ekkor az állt a megfogalmazásban, hogy az eset miatt dupla hosszú körös büntetéssel sújtják, melyet Argentínában kell letöltenie. Ekkor már tudható volt, hogy a világbajnok nem lesz ott Dél-Amerikában, sérülése következtében. A mezőny felhördült a büntetés hallatán, majd módosították a szövegezést arra, hogy a következő versenyen, ahol elindul, akkor lép életbe a szankció. Azonban Marc Márquez és a Honda ezt nem hagyta annyiban, így fellebbezést nyújtottak be a megváltoztatott döntés miatt.

Hiába hagyja ki a következő hétvégét, Marc Márquez mégsem ússza meg a büntetést

Jogi ügyének, miszerint az eredeti szabályt megváltoztatták vagy átfogalmazták, miután kiadták neki, várhatóan a MotoGP Fellebbviteli Bírósága kedvezni fog, idézi a crash.net a spanyol AS által leírtakat.

Márquez állítólag többször is megkérdezte a FIM stewardjait, hogy az eredeti dupla hosszú körös büntetése csak az argentin MotoGP-re vonatkozik-e, amire többször is igennel feleltek neki, mielőtt a Honda versenyzője aláírta volna a szankciós papírokat. A spanyol tudta, hogy nem lesz ott Argentínában, így hasznot húzhatna a FIM Stewardok ügyetlenkedéséből, írta a spanyol lap.

A végső döntés még várat magára, azonban a hírportál szerint elég valószínű, hogy ezt a küzdelmet Marc Márquez fogja nyerni.