2024. április 19. 18:29
KezdőlapMotoGPA jerezi teszten eldől, elég jó-e a Honda legújabb fejlesztése

A jerezi teszten eldől, elég jó-e a Honda legújabb fejlesztése

Hétfőn és kedden kétnapos teszt zajlik Jerezben, ahol a gyári motorok tesztpilótái készítik fel a versenygépeket a soron következő küzdelmekre. Stefan Bradl, a Honda versenyzője az új Kalex-vázat próbálgatja.

A kétnapos teszten részt vesz az összes gyártó – a Ducati Michele Pirróval, a Honda Stefan Bradllel, a KTM Dani Pedrósával, a Yamaha Cal Crutchlow-val és Toprak Razgatlıoğluval és az Aprilia Lorenzo Savadorival.

Készíti elő a helyet a Yamaha 2021 világbajnokának?

Stefan Bradl számára a teszt leginkább az új Kalex-váz próbálgatásáról szól, amihez a Honda nagy reményeket fűz. A német pilóta a gyakorlás után Amerikába utazik, hogy kéznél legyen, amennyiben Marc Márquez vagy Joan Mir helyetteseként rajthoz kell állnia Texasban a hétvégi fordulón.

Amennyiben a Kalex által tervezett alumíniumvázzal kapcsolatban az összegyűjtött adatok jók lesznek, a Honda a már legyártott vázat az Egyesült Államokba szállítja, hogy Marc Márquez és Joan Mir pénteken tesztelhesse azt.

A kétnapos gyakorlás során egyértelműen kiderült Bradl számára, hogy Pedrosa nem csupán a KTM fejlesztésével van elfoglalva, keményen készül jerezi szabadkártyás indulására.

„Már a legutóbbi, márciusi jerezi teszten figyeltem, hogy Dani [Pedrosa] nagyon intenzíven készül a jerezi futamra. Egy olyan gyártó számára, mint a KTM, talán nem a legjobb dolog, ha egy ilyen sztár a tesztpilótája, aki mindenáron ki akar tűnni a szabadkártyás szereplésén. A Hondánál nem tehetem meg, hogy így készüljek, még a hatodik tesztpilótaként eltöltött évemben sem, kéréseket fogalmazhatok meg egy gyorskör és egy versenyszimuláció kapcsán. A Hondánál van egy tesztmenetrend, és ezen megyünk végig. Nem számít, hogy van-e szabadkártya vagy nincs.” nyilatkozta Bradl.