back to top
2024. július 27. 02:28
KezdőlapMotorsportTavaly az életéért küzdött, idén újra motoron láthatjuk a brit versenyzőt

Tavaly az életéért küzdött, idén újra motoron láthatjuk a brit versenyzőt

Gino Rea 2022. augusztus 6-án Suzukában, a 8 órás Endurance-világbajnokság szombati edzésén szenvedett súlyos balesetet. Akkor még az is kétséges volt, hogy túléli-e az esetet, ma pedig már a visszatérésen gondolkozik.

Gino Rea súlyos koponyasérülést szenvedett tavaly Suzukában, aminek következtében az életéért küzdött. Nem fejsérülése volt az egyetlen, hiszen eltörte kulccsontját, bordáját és 2 csontot a nyakában is. Ha ez nem lett volna elég, a tüdeje is zúzódást szenvedett. Sérüléseinek következtében összesen 7 napig volt kómában. Gino Rea testvére, Shannon Rea egy adományozó oldalt is létrehozott, hogy finanszírozni tudják a hosszú ideig tartó kezelést.

„Ginónál diffúz axonális sérülést diagnosztizáltak az elszenvedett ütközés következtében. Ez egy összetett agysérülés, amely hatással van a fizikai, kognitív és érzelmi funkciókra. Az, hogy valaki mennyire fog megváltozni, vagy hogyan fog felépülni az ilyen típusú sérülésből, egyénenként változik. Ezért kulcsfontosságú számunkra, hogy Gino megfelelő rehabilitációban részesüljön. Gino felépülése néhány hónapba vagy akár néhány évbe is beletelhet. Annak érdekében, hogy Ginónak a lehető legjobb esélyt adjuk a teljes felépülésre, a belátható jövőben szüksége lesz erre az intenzív rehabilitációra.” – nyilatkozta akkor a család.

Gino Rea állapota korántsem megnyugtató

Egy emberként fogott ekkor össze a motoros társadalom, aminek meg is lett az eredménye, a brit-olasz pilóta jó úton halad a teljes felépülés felé. 8 hónap elteltével, Rea 2023. április 1-jén tért vissza először a pályára. A spanyolországi Cartagena Circuit aszfaltcsíkon egy CBR1000RR-R Fireblade SP-vel gurult az aszfaltcsíkra, melyet Instagram-oldalán is megosztott a világgal.

„Milyen hihetetlen nap, csodálatos érzés egy igazi motoron ülni! Nehezen hiszem el, hogy ez megtörtént. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített és részt vett ebben ma. Nagyon köszönöm a Sundby Racingnek a fantasztikus pályanapot!” – lelkendezett bejegyzésében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gino Rea (@gino_rea) által megosztott bejegyzés

Rea előtt még hosszú út áll a teljes felépülésig, de szeretne visszatérni régi formájához és rajthoz állni az Endurance-világbajnokságon. „Szeretnék visszatérni arra a szintre, ahol korábban voltam, és ez számomra azt jelenti, hogy újra az élen akarok lenni, és futamokat nyerni az EWC-ben. Nagyon szeretem ezt a bajnokságot, és azt hiszem, itt megtaláltam a helyem. Egész pályafutásom során akkor voltam boldog, amikor versenyképes tudtam lenni egy sorozatban, és a legtöbben versenyképes voltam, de az EWC-ben a Hondával otthonra leltem, és ez az a helyzet, ahova szeretnék visszatérni.”

A 2023-as Le Mans-i 24 órás versenyen, 2023. április 15-én lehetőséget kap arra, hogy egy körre kiguruljon a pályára Hondájával, ahol kifejezheti háláját támogatóinak és szurkolóinak. „A legfontosabb üzenetem a ‘köszönöm’ minden egyes embernek, aki támogatásáról biztosított. Ez nem maradt észrevétlen. Ez minden egyes rajongónak szól, aki kapcsolatba lépett velem, és a top versenyzőknek, akik felkerestek.”

Az 34 éves versenyző, aki több bajnokságban is versenyzett korábban, köztük a Moto2-ben is, ott volt a portimãói nyitóhétvégén a MotoGP-paddockban, ahol régi ismerősökkel találkozott.

Gino Rea-nek minden bizonnyal hiányzik a motorversenyzés paddockjainak hangulata és korábbi versenytársai, a múlt hétvégén induló Brit Superbike-bajnokság nyitófordulójára is ellátogatott.