2024. április 26. 13:38
KezdőlapMotoGPA portugál versenyző rajthoz állna Amerikában, de nem az övé az utolsó...

A portugál versenyző rajthoz állna Amerikában, de nem az övé az utolsó szó

Miguel Oliveirának csütörtökön még át kell esnie az orvosi vizsgálaton, de az Aprilia versenyzője arra számít, hogy mindkét texasi futamon rajthoz állhat.

A CryptoDATA RNF MotoGP Team a 2023-as világbajnokság harmadik versenyére készül, amelyet a hétvégén a texasi Austinban található Circuit of The Americas (COTA) pályán rendeznek meg. Razlan Razali Aprilia csapata reméli, hogy Miguel Oliveira is újra versenyezni tud majd, aki még Portugáliában esett áldozatul Marc Márquez hibájának.

Miguel Oliveira mindenképpen Amerikába utazik, és tele van reményekkel, azonban még egy orvosi vizsgálaton át kell esnie, mielőtt versenyzésre alkalmasnak nyilvánítják.

„Nem számíthatunk arra, hogy Miguel addigra 100 százalékosan felépül” ─ mondta Razlan Razali, csapatfőnök. Az ötszörös MotoGP-győztes portugál azonban mindenáron versenyezni szeretne, miután az első négy futam után mindössze három pontot tudott felmutatni.

„Természetesen izgatott vagyok, és örülök, hogy Texasba repülhetek. Bosszantó volt számomra, hogy ki kellett hagynom az Argentin Nagydíjat, de most már remélem, rajthoz állhatok. Kíváncsi vagyok, hogyan viselkedik a motor az austini pályán. A COTA nem volt könnyű pálya számomra a múltban, így remélem, hogy idén erősen kezdhetjük a hétvégét. Jó lenne, ha a sprintversenyen és a vasárnapi futamon is pontot tudnék szerezni. Összességében nagyon izgatott vagyok az előttem álló hétvégével kapcsolatban” ─ nyilatkozta Oliveira.