2024. március 29. 14:08
KezdőlapMotoGPSaját csapattársa rohadéknak nevezte Marc Márquezt

Saját csapattársa rohadéknak nevezte Marc Márquezt

Stefan Bradl az a versenyző, aki az elmúlt öt évben a legtöbb időt töltötte Marc Márquezzel. Annak ellenére, hogy tesztpilótaként tevékenykedik, a német és a cerverai versenyző egész évben folyamatos kapcsolatban állnak egymással.

Amellett, hogy fáradhatatlanul dolgozik a Honda prototípusának fejlesztésén, az augsburgi születésű versenyző rendszeresen közreműködik a Servus TV közvetítéseiben, és részt vett a legutóbbi Hangar-7 című, szintén a Servuson futó műsorban, hogy megvitassa a MotoGP legfrissebb híreit, és természetesen elemezze, mi történt Márquezzel a viharos szezonkezdet során.

Az első téma természetesen Portugáliában történt incidens volt. Először úgy tűnt, hogy a vasárnapi versenyen jól teljesít majd, de a futam harmadik körében kiütötte Miguel Oliveirát.

„Ritka hiba volt ez Marc Márqueztől, és drágán megfizetett érte”mondta Bradl a vitatott incidensről.

Szponzora saját csapatához vinné Marc Márquezt a korábbi sportigazgató szerint

„Nagyon jól ismerem ezt a motort. Amit ott csinált, az valami igazán figyelemre méltó, számomra lehetetlennek tűnő dolog volt, mert azt hitte, hogy képes lehet valamire ezzel a motorral, amiről tudjuk, hogy most közel sem a legerősebb. Azt hiszem, talán egy kicsit túlságosan is magabiztos volt, túl sokat akart. Ez jellemző rá. Ő maga mondta a dokumentumsorozatában, hogy ő ilyen, és ezután is ilyen lesz. Bocsánat a kifejezésért, de a motoron is egy rohadék.”

Bradl meg van győződve arról, hogy Márquez bocsánatkérése szívből jött, amikor elment Miguel Oliveira bokszába, de arról is, hogy riválisai félnek a spanyoltól.

„Nem akarom azt mondani, hogy félnek tőle, de félnek tőle, vagy mondjuk inkább azt, hogy tudatában vannak annak, hogy óvatosnak kell lenniük, ha a közelükben van.”