2024. április 25. 14:25
KezdőlapMotoGPKorábbi oldalkocsis világbajnokkal tesztelt Jorge Lorenzo

Korábbi oldalkocsis világbajnokkal tesztelt Jorge Lorenzo

A MotoGP-legenda, Jorge Lorenzo húsvétkor Red Bull Ringen tesztelt, igaz négy keréken. Klaus Klaffenböckkel is találkozott.

Jorge Lorenzo kihasználta a húsvéti hétvégét, és tett egy kitérőt a stájerországi Aichfeldre. Az ötszörös világbajnok és 68-szoros nagydíjgyőztes a Porsche Carrera Cup Italia teszthétvégéjét egy 992 GT3-assal teljesítette a stájer régióban. Lorenzo 2023-ban a Porsche Supercupban fog versenyezni.

A Red Bull Ringen azonban meglehetősen vegyes körülmények uralkodtak, hűvös volt, a pálya pedig vizes. A spanyol azonban minden szempontból elégedett volt: Lorenzo a közvetlenül a versenypálya fölött található Hotel Schönberghofban bérelt szobát, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a pályára és a környékre. El volt ragadtatva.

A Ducati első embere egy legendához hasonlította világbajnokát

Lorenzo találkozott Klaus Klaffenböckkel is, egy másik korábbi motoros világbajnokkal. A Porsche Italia kollégái előtt „Klaffi” a csapatával szintén a Red Bull Ringen tesztelt. A Wels melletti Peuerbachból származó, 2001-ben Christian Parzerrel oldalkocsis világbajnokságot nyert felső-ausztriai Klaffenbökk maga is versenyez a Porsche Sportscup Swiss versenyen, amelyet április 22-én rendeznek meg a teszt helyszínén.

Klaffenböck így nyilatkozott Lorenzóval kapcsolatban:

„Már Barcelonában találkoztunk a Huber Racing bemutatóján, és beszélgettünk a régi szép időkről. Az egyik téma volt Ramón Forcada csapatfőnök is, akit Alex Barros mellé szerződtettem a Superbike-világbajnokságra, és aki nagyon sikeres szezonokat teljesített Jorgéval a MotoGP-ben. Lorenzo nem semmi versenyző, idén is a dobogós helyezéseket tűzte ki célul négy keréken.”