2024. április 25. 15:42
KezdőlapMotoGPKiderült, ki helyettesíti a gyári Ducati sérült versenyzőjét

Kiderült, ki helyettesíti a gyári Ducati sérült versenyzőjét

A Ducati gyári csapata Michele Pirrót választotta a sérült Enea Bastianini helyettesítésére Pecco Bagnaia mellé a közelgő austini hétvégén.

Francesco „Pecco” Bagnaia a Las Termas-i bukása miatt kilenc pontos lemaradással Marco Bezzecchi mögött érkezik a texasi pályára.

„Alig várom, hogy a hétvégén Austinban újra pályára gurulhassak. Imádom ezt a helyszínt, nagyon különleges pálya számomra. Korábban mindig elég gyorsak voltunk itt, és úgy gondolom, idén is jó munkát végezhetünk. Még mindig csalódott vagyok az argentínai baleset miatt. Ezt most szeretném magam mögött hagyni, szombaton és vasárnap pedig ismét a győzelemért harcolni”jelentette ki a címvédő.

Hivatalos: Enea Bastianini is kihagyja az Amerikai Nagydíjat

A tavalyi győztes Enea Bastianini azonban nem vesz részt az amerikai hétvégén, Michele Pirro fogja helyettesíteni:

„Tényleg mindent megpróbáltam ezekben a hetekben, de a felépülés még időbe telik, és nem szeretnék kockáztatni” ─ jegyezte meg Bastianini.

Pirro egyébként csak egyszer versenyzett a COTA-n, 2016-ban nyolcadik lett.

„Sajnálom Eneát, hogy nem tud részt venni az Amerikai Nagydíjon. Nagyon fontos lett volna számára, mindent beleadott, hogy felépüljön időre, de még nem száz százalékos. Mindent megteszek majd, és a maximumot fogom nyújtani a Ducatiért. Eddig csak egyszer, 2016-ban, Petrucci helyetteseként álltam rajthoz itt, szóval nincsenek különösebb elvárásaim. A célom az lesz, hogy edzésről edzésre jobb legyek, és minél közelebb kerüljek az élmezőnyhöz.”