2024. április 20. 15:19
KezdőlapMotoGPHivatalos: Enea Bastianini is kihagyja az Amerikai Nagydíjat

Hivatalos: Enea Bastianini is kihagyja az Amerikai Nagydíjat

Marc Márquez tegnapi bejelentése után érkezett a következő hiányzóról a hivatalos információ – Enea Bastianini sem lesz ott a rajtrácson Austinban.

Mint ismeretes, Enea Bastianinit Luca Marini ütötte ki a MotoGP-nyitóhétvégéjén a sprintversenyen Portimãóban, aminek következtében lapockatörést szenvedett.

Megsérült a drámai balesetben a Ducati gyári pilótája, kihagyja a futamot

Bastianininek nem volt szüksége műtétre, megkezdhette sérülése után rehabilitációját. Az olasz versenyző az amerikai futamot célozta meg visszatérésére, azonban az orvosi vizsgálatok azt mutatták, hogy állapota nem javult olyan mértékben, hogy rajthoz tudjon állni Texasban. Kedden késő este a Ducati bejelentette: Michele Pirro fog versenyezni honfitársa helyett a soron következő hétvégén.

Bastianini Misanóban teljesített néhány kört egy Panigale V4S-el, hogy kipróbálja milyen állapotban van lapockája. Dr. Giuseppe Porcellini, számos olasz motorversenyző sztár bizalmi orvosa azonban az ezt követő kontroll során megállapította, hogy a tavalyi vb-harmadiknak még néhány hétre lesz szüksége ahhoz, hogy teljesen felépüljön sérüléséből.

„A mai napig mindent megtettem és hittem benne, de sajnos túl rövid volt az idő. Nem repülök Austinba, de újra tudok mosolyogni” írta Bastinini.

Bastianini azon kevés versenyzők egyike, akinek sikerült az amerikai aszfaltcsíkon futamot nyernie. A COTA abszolút királya Marc Márquez (aki szintén nem lesz ott a Austinban), a spanyol versenyző a megrendezett kilenc alkalomból hétszer tudott itt diadalmaskodni, rajta kívül ez csupán Álex Rinsnek és Enea Bastianininek sikerült.