2024. április 20. 11:22
KezdőlapMotoGPLehet csak azért világbajnok valaki, mert a legerősebbnek tartott motoron ül?

Lehet csak azért világbajnok valaki, mert a legerősebbnek tartott motoron ül?

Francesco Bagnaia számtalanszor hallhatta azokat a véleményeket, miszerint kizárólag az erős Ducati miatt lett világbajnok. Az olasz versenyző emlékeztette a szurkolókat, hogy ilyen kijelentések születtek már a múltban is.

Francesco Bagnaia reagált azokra a a véleményekre, melyek azt szajkózzák, hogy kizárólag azért lett világbajnok, mert a legerősebb motoron versenyez. Kétségtelen, hogy a Ducati előnyben volt, és talán van is a királykategória mezőnyében a többi gyártóval szemben, de elég ez ahhoz, hogy valaki vb-t nyerjen 91 pontos hátrányból? Az ilyen kijelentések és vélemények az elmúlt évtizedekben is sorra elhangoztak, többek között Valentino Rossi és Marc Márquez kapcsán, akik többek szerint csak azért nyertek címeket, mert a Honda volt a legerősebb motor.

„Amikor Valentino nyert a Hondával, mindenki azt mondta, hogy csak azért nyert, mert Hondával versenyzett, majd Marc Márquez is csak azért nyert, mert Hondával ment, szóval ez mindig így van. Úgy érzem, ez normális, hogy nem lehetsz jó mindenki szemében. Nem lehet mindenki a te rajongód. Ez már csak így van. Az emberek 90 százaléka örül neked, és te is örülsz nekik. Azonban mindig van 10 százalék a másik oldalon, akik rosszat mondanak rólad. Persze, amikor olvasod a kommenteket, vagy meghallgatsz egy podcastot, amelyben valaki rosszat mond rólad, akkor kevésbé érzed jól magad. De miután megnéztem, csak azt gondolom, hogy a legfontosabb a győzelem, a történelemben csak a bajnoki cím marad meg, nem pedig a szavak, amiket mondanak. Ez a fontos” – mondta Francesco Bagnaia.

Az olasz pilóta rendkívül szerény, amikor teljesítményét méltatják. A marca.com hírportál megkérdezte arról is, hogy sztárnak érzi-e magát amiatt, hogy neves sportolók között őt is a nívós Laureus-díjra jelölték.

„Sztárnak? Őszintén szólva csak úgy érzem, hogy jó munkát végzünk. De látni a nevemet Klay Thompson, Tiger és a többiek mellett nagyszerű érzés, mert régóta követem Klayt, pontosan tudom, mit csinált Tiger Woods, szóval elképesztő, hogy ezek között a nevek között jelöltek. Ez azt jelenti, hogy jó munkát végzünk, amire büszkék lehetünk. Így kell folytatnunk. A tavalyi visszazárkózás hihetetlen volt.”