2024. április 27. 02:43
KezdőlapMotoGPA Yamaha versenyzői megtörnék a jeget Amerikában

A Yamaha versenyzői megtörnék a jeget Amerikában

A Yamaha sztárja, Fabio Quartararo az amerikai hétvége előtt csak a 10. helyen áll a világbajnoki tabellán, és legutóbb Las Termasban csapattársa, Franco Morbidelli is előtte végzett. Nem tudni azonban, hogy az olasz szereplése csak pillanatnyi tündöklés volt-e.

A 2021-es világbajnok úgy véli, tudja, honnan kell kiindulnia neki és a Yamaha csapatnak:

„Ezen a hétvégén az a célunk, hogy a kvalifikáción előrébb végezzünk. Ha ez sikerül, biztos vagyok benne, hogy jó eredményeket érhetünk el. Tavaly voltak tapadási problémáink a COTA-n, de ugyanez volt a Termasban is akkor, idén mégis minden rendben volt a futamon. Szóval úgy gondolom, hogy jónak kell lennünk ezen a pályán. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, mint mindig.”

Visszatérés a siker útjára, vagy egyszeri villantás a Yamaha-versenyző szereplése Argentínában?

Franco Morbidellit nemcsak az argentin szereplése lelkesíti, az olasz-brazil versenyző már nagyon várja a mostani hétvégét is.

„Nagyon tetszik a pálya. Argentínában jól sikerültek a dolgok, és Austinban is szeretnénk megtartani ezt a lendületet. Azonban ez a pálya sokkal több koncentrációt igényel, mindenre oda kell figyelni, de természetesen mindem tőlem telhetőt megteszek, hogy minél jobb eredménnyel zárjam ezt a hétvégét.”

A Yamahának egyébként még mindig hiányzik egy győzelem a COTA-ról. Quartararo viszont 2021-ben másodikként zárt.