back to top
2024. július 27. 03:04
KezdőlapMotoGPFabio Quartararo elismerte, a döntés nem az ő kezében van

Fabio Quartararo elismerte, a döntés nem az ő kezében van

Fabio Quartararót természetesen nemcsak a Yamaha teljesítményéről, hanem Toprak Razgatlıoğlu austini MotoGP-tesztjéről is kérdezték a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Fabio Quartararo pár nappal ezelőtt elmondta, hogy a kvalifikációs helyezéseken kell javítaniuk ahhoz, hogy jobb eredményeket érhessenek el a futamokon. A francia versenyző a szezon harmadik versenyhétvégéjére készülve úgy véli, ha eddig minden változtatás pozitív irányba billentette a Yamaha mérlegét, akkor ezzel az elképzeléssel sem vallhatnak kudarcot.

Mi hiányzik még ahhoz, hogy a 2021-es világbajnok az új M1-essel ezt elérje?

„Nem sok minden, de ha nem érzed száz százalékosnak a motort, akkor adódhatnak problémák. Portugáliában nem volt olyan rossz a helyzet, de azt a versenyhétvégét megelőzte egy teszt. Argentínában a pálya körülményei nehezítették a dolgunkat. Minden alkalommal, amikor pályára gurultam, változtattunk valamin, ami pozitív változást eredményezett. Remélhetőleg ezen a pályán megtaláljuk a jó kiindulási alapot, és sikerült majd előrelépést mutatnunk, különösen a kvalifikáción”erősítette meg a Yamaha gyári versenyzője.

Természetesen a héten a paddockban nagy beszédtéma Toprak Razgatlıoğlu MotoGP-tesztje is. Quartararo örül a török versenyző lehetőségének, de a döntő szó nem az övé a Yamahánál.

„Ez nem az én világom. Természetesen remek lehetőség számára ez a teszt, de nem beszéltem vele erről. Ami pedig a Yamaha jövőjét illeti, az nem az én kezemben van. Majd meglátjuk, ki lesz a csapattársam jövőre  ─ Franco Morbidelli, vagy valaki más.”