2024. április 20. 08:48
KezdőlapMotoGPAz Austinban visszatérő versenyző elárulta, hogy érez a Marc Márquez okozta sérülés...

Az Austinban visszatérő versenyző elárulta, hogy érez a Marc Márquez okozta sérülés után

Miguel Oliveira a Marc Márquezzel való ütközésben sérült meg, aminek következtében az Argentin Nagydíjat ki kellett hagynia. Most elrepült Texasba, és a csütörtöki vizsgálaton a versenyorvosok hivatalosan is versenyzésre alkalmasnak nyilvánították.

Miguel Oliveira hazai versenyén, Portimãóban sérült meg Marc Márquez hibája után. Az eset következtében ínsérülést szenvedett, ami miatt ki kellett hagynia a dél-amerikai fordulót. A portugál versenyző a csütörtöki sajtótájékoztatón mesélt az esetről.

„Az ín csak enyhén sérült meg. A probléma az volt, hogy nem tudtam behajlítani a lábamat. Az Argentínába tartó repülőút nagyon hosszú volt, a három szabadnap alatt nagy fájdalmaim voltak, ezért kellett meghoznom a döntést, hogy kihagyom a versenyt. Nagyon boldog vagyok, hogy komolyabb sérülés nélkül megúsztam ezt az esetet.”nyilatkozta az RNF Aprilia versenyzője.

Óriási hiba Marc Márqueztől, kiütötte ellenfelét, aki megsérült (videó)

A portugál pilóta nem haragszik Marc Márquezre, maga mögött hagyta a történteket. „Marc és én vasárnap mindent megbeszéltünk. A verseny után eljött az orvosi központba, hogy megnézze, mi van velem. Ott el is magyarázta nekem, mi történt. Bocsánatot kért, és ezzel számomra véget is ért a dolog. Remélem, hamarosan visszatér és teljesen felépül.”

Miguel Oliveira az idei évben debütált az Aprilián. A portimãói sprintversenyen a hetedik helyen ért célba, de másnap lesérült. Amerikában gyarapítani szeretné pontjait, de van néhány dolog, amin változtatniuk kell a még jobb eredmények érdekében.  „Még mindig gondjaim vannak az Apriliával az egyenesekben való fékezéssel, így lehet, hogy Texasban lesznek nehézségeim, de péntektől tudunk majd ezen dolgozni. Szeretném itt újrakezdeni a szezont, és remélem, hogy mindkét futamon pontot tudok szerezni.”