2024. április 19. 07:06
KezdőlapMotoGPA soha véget nem érő történet – mi történik, amikor Marc Márquez...

A soha véget nem érő történet – mi történik, amikor Marc Márquez visszatér?

A MotoGP Fellebbviteli Bírósága felfüggesztette a végrehajtást Marc Márquez büntetése ügyében, amit portimãói balesete miatt kapott.

Marc Márquez büntetésmizériájának továbbra sincs vége, de büntetése felfüggesztésre került, amíg a MotoGP Fellebbviteli Bírósága nem hoz végleges döntést arról, hogy a spanyol versenyzőnek le kell-e töltenie a büntetést, amikor visszatér.

A kavarodást az okozta, hogy a versenyfelügyelők döntése szerint Marc Márqueznek a büntetést Argentínában kellett volna letöltenie, azonban a spanyol versenyző kihagyta a nagydíjat sérülése miatt. Néhány nappal a döntés kihirdetése után megváltoztatták a büntetés szövegezését arra, hogy a szankció akkor lép életbe, amikor a versenyző újra rajthoz áll, ami ellen a HRC fellebbezett. Azonban Marc Márquez Amerikában sem lesz ott a mezőnyben. Amennyiben ezen a hétvégén visszatért volna, akkor nem lett volna egyértelmű, hogy vasárnap le kell-e töltenie a büntetését, vagy sem.

Hiába hagyja ki a következő hétvégét, Marc Márquez mégsem ússza meg a büntetést

A FIM hivatalos közleménye a végrehajtás felfüggesztéséről:

„2023. március 26-án, a Portugál Nagydíjon a FIM MotoGP Felügyelőbizottság dupla hosszú körös büntetést szabott ki Marc Márquezre, a 93-as rajtszámú versenyzőre. 2023. március 28-án ugyanez a testület helyesbítette a versenyzőre kiszabott szankciót, és tisztázta azt.

A versenyző és a Repsol Honda csapat által benyújtott fellebbezést követően a FIM Fellebbviteli Bizottság 2023. március 29-én úgy döntött, hogy az ügyet a MotoGP Fellebbviteli Bírósága elé tárja.

Ennek eredményeképpen az említett szerv döntött a fellebbezők által benyújtott, a szankció végrehajtásának felfüggesztésére irányuló kérelemről. A határozatot 2023. április 12-én hozták meg, és ugyanezen a napon értesítették a fellebbezőket. A végleges döntés meghozatalára kellő időben sor kerül.”