2024. április 20. 07:03
KezdőlapMotoGPAz Aprilia-főnök számít problémákra versenyzői között

Az Aprilia-főnök számít problémákra versenyzői között

Az Aprilia Racing versenyigazgatója, Massimo Rivola elmondta a MotoGP podcastjében, hogy előfordulhatnak majd versenyzői között összecsapások.

Aleix Espargaró és Maverick Viñales mindketten sportszerű versenyzők, azonban a küzdelem hevében előfordul, hogy összemérik tudásukat. A tavalyi évben Espargaró a bajnoki címért küzdött, míg Maverick Viñales éppen csak összeszokott az Aprilával. Az idei esztendőben a 2 pilóta teljesítménye sokkal közelebb áll egymáshoz. A szezonnyitón Viñales és Espargaró többször is összecsapott a sprintfutam során, és bár küzdelemben nem történt incidens, Rivola tudja, hogy erre előbb-utóbb sor kerülhet.

„Espargaró nagy szerepet játszott abban, hogy Mavericket megszereztük.” kezdte pilótái jellemzését Rivola. „Kapcsolatban voltam Aleixszel, és kérdezgettem, hogy érzi, meg tudjuk-e csinálni, és úgy viselkedett, mint egy kapitány. Még mindig ezt teszi. Most bizonyos értelemben problémája van, mert Maverick nagyon koncentrált. De nagyon szerencsésnek érzem magam. Tudom, hogy előbb-utóbb lesz valami probléma kettejük között. De eléggé letisztáztuk a dolgokat, mielőtt elkezdtük a szezont. Tudják, hogy egymás tisztelete a kulcs, és millió esélyük van arra, hogy megmutassák ezt a pályán és a azon kívül is.”

Rivola tisztában van azzal, hogy előfordulhatnak összecsapások versenyzői között, de azt is tudja, hogy ezt sportszerűen fogják tenni.

„Ők jobban tudják nálunk, hogy mit csinálnak a pályán. A MotoGP versenyzőinek a szintje most nagyon-nagyon magas, és olyan pilótákról beszélünk, akik centimétereket képesek kiszámolni, hogy hova kell tenni a kerekeket. Az, ahogyan gondolkodnak, és hogy milyen gyorsan csinálják ezt, az valami elképesztő. Ha tiszta az elméjük, akkor egy módon versenyeznek, ha van valami, akkor máshogy csinálják. Értékelem azt a tényt, különösen Mavericket és Aleixt tekintve, hogy a sprintfutamokon talán egy kicsit harcoltak, de nagyon sportszerűen tették. Végül is, hogy ez helyes volt-e egy szimpla köridő szempontjából? De néha jó, ha megmérettetik magukat egymással. Ez az ő módjuk az egymással való kommunikációra.”