back to top
2024. július 27. 02:23
KezdőlapMotoGPMás-más céllal érkezik Jerezbe a gyári Ducati versenyzőpárosa

Más-más céllal érkezik Jerezbe a gyári Ducati versenyzőpárosa

Pecco Bagnaia két nullázás után Jerezben szeretné jóvátenni a hibáit. Hogy teljes lesz-e a megszokott gyári Ducati csapat, az a mai nap folyamán kiderült.

Pecco Bagnaia ebben a szezonban már többször bizonyította, hogy megvan benne a potenciál a címvédéshez. Az olasz mindhárom hétvégén a rajtrács első sorából indult, sőt Austinban pole pozícióból. Két sprintgyőzelem Portimãóban és Texasban is megerősítette, hogy a MotoGP világbajnoka és Ducati Desmosedici GP23-as motorja jelenleg legyőzhetetlennek tűnik.

Ennek ellenére Bagnaia két versenybalesete miatt tizenegy ponttal van lemaradva a Marco Bezzecchi mögött a világbajnoki tabellán.

„A két nagydíjon jó eredményeket érthettünk volna el. Ehelyett buktam. Szóval nagyon motivált vagyok, hogy Spanyolországban ismét a győzelemért harcoljak”jegyezte meg Bagnaia.

Ekkor születik döntés a Ducati gyári versenyzőjének jerezi indulásáról

Csapattársa, Enea Bastianini szintén visszatér a versenyzéshez Jerezben, mivel csütörtökön zöld utat kapott az orvosi vizsgálaton.

„Alig várom, hogy újra a csapattal dolgozhassak. Az itthoni hetek nem voltak könnyűek számomra, így örülök, hogy visszatérhetek. Ma átestem az orvosi vizsgálaton, és úgy néz ki, pénteken már újra motorra ülhetek. Fizikailag még nem leszek száz százalékos állapotban, így a hétvége inkább erőnléti teszt lesz.”