2024. április 27. 04:16
KezdőlapMotoGPA Yamaha versenyzői így látják az esélyeiket a jerezi hétvége előtt

A Yamaha versenyzői így látják az esélyeiket a jerezi hétvége előtt

Miután Fabio Quartararo Austinban megszerezte szezonbeli első dobogós helyezését, a francia versenyző Jerezben a győzelemre hajt. Franco Morbidelli viszont egy jó pénteki edzésre szeretne koncentrálni.

A Yamahának van mit bepótolnia a szezon negyedik fordulóján, Jerezben. A konstruktőri bajnokságban az iwatai gyártó jelenleg az utolsó helyen áll, a világbajnoki tabellán pedig a 7. és a 10. helyet foglalják el a versenyzők.

Fabio Quartararo folytatni szeretné a jó szereplést, mivel Austinban végre összejött a neki a várva várt dobogó. 

„Jó érzés volt újra a top3-ban végezni, azonban most még keményebben kell dolgoznunk. A rajtjaim sokat javultak Austinban Argentínához képest. Ez segített abban, hogy a harmadik helyen végezzek.”

„Jerezben általában elég versenyképesek vagyunk, és úgy vélem, győzelmi esélyekkel indulhatunk ezen a hétvégén” nyilatkozta a francia.

Tovább száguld a MotoGP mezőnye – íme a hétvégi menetrend

Míg Quartararo Austinban felfelé ívelő tendenciát mutatott, addig csapattársa, Franco Morbidelli számára pont az ellenkező irányba mentek a dolgok. Miután a Termas de Río Hondóban dobogós helyekért küzdött, az olasz Texasban messze elmaradt argentin teljesítményétől, a sprintversenyen a 14., a vasárnapi futamon pedig a nyolcadik helyen végzett.

„Jerezben többre törekszünk, mert közelebb akarunk kerülni az élmezőnyhöz. Austinban láttuk, hogy a pénteki második edzésen a top10-en belülre kell lenni ahhoz, hogy el is érjünk valamit. Ha nem vagy ott a Q2-ben, sokkal nehezebb lesz a hétvégéd.”