2024. április 20. 13:09
KezdőlapMotoGPA piros zászló után újraindított sprintfutamon a KTM csapata örülhetett a legjobban

A piros zászló után újraindított sprintfutamon a KTM csapata örülhetett a legjobban

Izgalmakból nem volt hiány az újraindított sprintfutamon. Brad Binder megszerezte idei második sprint-győzelmét, míg csapattársa is dobogóra állhatott. A pénteki szenvedés után Bagnaia talált valamit.

A idei negyedik sprintfutamnak kétszer is nekifutott a mezőny. Az első próbálkozás nagy felfordulással ért véget a második kanyarban, amikor Franco Morbidelli megcsúszott, dominó-effektust előidézve, aminek következtében Álex Márquez, Marco Bezzecchi is elesett.

A néhány perces szünet után rövidített rajtprocedúrával kezdődött újra a futam, az eredeti rajtsorrenddel. A bukó versenyzők mindegyike felállhatott a rajtrácsra.

A második rajtnál Binder és Miller tudott legjobban eljönni, a KTM-duó állt az élre. Mögéjük Jorge Martín zárkózott fel, a spanyol pilóta mögött pedig Francesco Bagnaia haladt. Fabio Quartararo második startja nem sikerült jól, az első kör végén a 15. helyen állt, tudott néhány helyet előre jönni, de nem sikerült a pontszerzés a franciának.

A futam korai szakaszán Jorge Martín vette át a második helyet Jack Millertől. A következő körben az ausztrál azonban visszaszerezte a pozíciót, majd Bagnaia is elment márkatársa mellett. A 4. körben Miller csapattársát támadta, az akciót sikerrel zárta, amivel az élre állt. Bindernek ezután hátrafele kellett figyelnie, hiszen érkezett mögötte 2022 bajnoka, ám a dél-afrikai pilótának sikerült leszakítania magáról olasz riválisát. Eközben Álex Márquez a 2-es kanyarban dobta el versenygépét. A futam feléhez közeledve a pole pozícióból induló Aleix Espargaró versenyének is bukást vetett véget, ő a 9-es kanyarban esett el.

4 körrel a leintés előtt Millernek és Bindernek sikerült meglógnia az őket üldöző Bagnaia – Martín párostól. Az utolsó előtti körben Binder úgy döntött, kell neki a futamgyőzelem és megelőzte csapattársát, akitől el is tudott lépni.

Millerre ezután elkezdett közeledni Bagnaia is. Az ausztrál pilóta elkövetett egy apró hibát, ami elég volt Bagnaiának ahhoz, hogy megelőzze őt.

Brad Binder húzta be végül a győzelmet Bagnaia és Jack Miller előtt. A pontszerző helyeken Martín, Oliveira, Pedrosa, Viñales, Zarco és Bezzecchi végeztek. A KTM számára nagyon sikeres volt a sprintfutam, hiszen az első hatban 3 versenyzőjük ért célba. Bagnaia második helyével Bezzecchi előnye 3 pontra olvadt a világbajnoki tabellán.

A futam végeredménye:

1 Brad BINDER Red Bull KTM KTM
2 Francesco BAGNAIA Ducati Lenovo DUCATI 0.428
3 Jack MILLER Red Bull KTM KTM 0.680
4 Jorge MARTIN Prima Pramac Racing DUCATI 0.853
5 Miguel OLIVEIRA CryptoDATA RNF APRILIA 1.638
6 Dani PEDROSA Red Bull KTM KTM 1.738
7 Maverick VIÑALES Aprilia Racing APRILIA 3.248
8 Johann ZARCO Prima Pramac Racing DUCATI 3.380
9 Marco BEZZECCHI Mooney VR46 DUCATI 5.711
10 Luca MARINI Mooney VR46 DUCATI 7.015
11 Fabio DI GIANNANTONIO Gresini Racing DUCATI 7.174
12 Fabio QUARTARARO Monster Energy Yamaha YAMAHA 7.467
13 Alex RINS LCR Honda CASTROL HONDA 9.867
14 Raul FERNANDEZ CryptoDATA RNF APRILIA 11.550
15 Stefan BRADL Repsol Honda HONDA 15.455
16 Franco MORBIDELLI Monster Energy Yamaha YAMAHA 15.849
17 Augusto FERNANDEZ GASGAS Tech3 KTM 15.969
18 Iker LECUONA Repsol Honda HONDA 25.356
19 Jonas FOLGER GASGAS Tech3 KTM 25.530
Nem ért célba:
Joan MIR Repsol Honda Team HONDA 4 kör
Aleix ESPARGARO Aprilia Racing APRILIA 6 kör
Alex MARQUEZ Gresini Racing DUCATI 8 kör
Takaaki NAKAGAMI LCR Honda IDEMITSU HONDA 8 kör