back to top
2024. július 27. 05:35
KezdőlapMotoGPA MotoGP helyett egy másik szakág versenyére látogatott el Marc Márquez (képek)

A MotoGP helyett egy másik szakág versenyére látogatott el Marc Márquez (képek)

A nyolcszoros világbajnok Marc Márquez látogatást tett egy MXGP-versenyen, ami hatalmas élményt jelentett számára. Elmondta, hogy mindig is rajongott a motokrosszért.

Egyelőre korántsem biztos, hogy Marc Márquez a Le Mans-i Francia Nagydíjon visszatérhet a MotoGP-be. A Repsol Honda 30 éves sztárjának a Miguel Oliveirával Portimãóban történt ütközéséből adódóan eltört a kézközépcsontja, ami azóta sem jött rendbe.

A Honda gyári versenyzője a szabad hetét kihasználva szombaton megjelent a motokrossz-világbajnokság fordulóján, amit a Madrid közelében található Arroyomolinosban rendeztek.

„Gyerekkoromban mindössze 15 percre laktam Bellpuigtól. Természetesen ismerősen cseng Stefan Everts és Mickaël Pichon neve, de rajtuk kívül sok nagyszerű versenyző volt rám hatással. Most ez az első MXGP-verseny, ahova ellátogattam, és fantasztikus élmény. Imádom a motokrosszt. Úgymond offroad-versenyzőnek születtem, de aztán az élet másfelé sodort.”

„Nagyon csodálom, amit a srácok itt csinálnak. Fizikailag és mentálisan is nagyon megterhelő, különösen az itteni körülmények között. A versenyzők tényleg nagyon gyorsan motoroznak. Természetesen Ruben Fernándeznek és Jorge Pradónak szurkolok. A motokrossz egyre nagyobb méreteket ölt Spanyolországban, ez látszik a lelátókon is. Egyre népszerűbbé válik, szóval a fiatal generáció számára fontos, hogy legyenek ilyen rendezvények.”

Márquez elárulta azt is, hogy öt évig támogatott egy fiatal motokrosszversenyzőt, illetve a gyorsasági körökben is megvan a maga kedvence, de a versenyző kiléte maradjon az ő titka.