2024. április 18. 17:32
KezdőlapSuperbikeÚjabb barcelonai mesterhármasával Bautista történelmet írt

Újabb barcelonai mesterhármasával Bautista történelmet írt

Esős körülmények között vágott neki a Superbike-világbajnokság mezőnye a barcelonai hétvége utolsó futamának. Álvaro Bautistának sikerült mesterhármast elérnie a spanyol helyszínen.

A gyári Ducati versenyzői nagyszerű rajtot vettek, ám Toprak Razgatlıoğlunak nem kellett sok kanyar, hogy maga mögé utasítsa a hétvége sztárját, Álvaro Bautistát. A török pilóta nem sokáig élvezhette az elsőséget, mivel a következő körre fordulva mind Bautista, mind Rinaldi meg tudta előzni.

Sam Lowes hirtelen tempót talált, és befurakodott a két ducatis versenyző közé. Razgatlıoğlu ezáltal a negyedik helyre esett vissza. Az eső ellenére a pilóták a száraz abroncsok mellett tették le a voksukat. Bautistát zavarták legkevésbé az időjárási körülmények, hiszen néhány kör alatt egy másodperces előnyt motorozott ki Lowes előtt.

Rinaldi megunta a körözést Lowes mögött, így amint módja nyílt rá, azonnal maga mögé utasította a britet, és Bautista után eredet, akinek előnye már másfél másodpercre nőtt. Az üldöző bolyban Locatellié volt a leggyorsabb kör, aki igyekezett elnyúlni Rea-től. Razgatlıoğlu vette át a harmadik helyet, de addigra három másodperces hátrányba került Rinaldival szemben.

Kilenc körrel a vége előtt Bautista már négy másodperccel vezetett, de Rinaldi is szép előnyt épített ki az üldöző bollyal szemben a második helyen. Rea tanulva a délelőtti hibájából, visszafogott előzést mutatott be Locatelli ellen, így feljött az ötödik helyre.

Három körrel a vége előtt Aegerter helyezte nyomás alá Viergét, ám végül a spanyol menekülőre fogta, és Locatelli elé került.

Az utolsó kanyarra fordulva Rinaldi elveszítette a csatát Razgatlıoğluval szemben, ami azért furcsa, mert pár körrel korábban még négy másodperces előnye volt az olasznak. Bautista mesterhármassal zárta a barcelonai hétvégét.

Neil Hodgson 2003-ban produkált tizenkét futamon elért tizenegy győzelme után most Bautistának 2019 után már másodjára sikerült véghezvinnie ezt a bravúrt.

A futam végeredménye: