back to top
2024. május 01. 23:12
KezdőlapMotoGPBarát vagy ellenség? Rossi tiszta vizet öntött a pohárba

Barát vagy ellenség? Rossi tiszta vizet öntött a pohárba

Akár Max Biaggi volt az a korábbi években, akár Marc Márquez a későbbi korszakban, Valentino Rossi a pályán és a sajtótájékoztatókon is ádázul harcolt riválisaival. Az olasz klasszis azt mondja, Pecco Bagnaia és Marco Bezzecchi között azonban nem ez a helyzet.

A MotoGP-címért jelenleg olyan barátok küzdenek, akik szabadidejükben szívesebben lógnak együtt, mint hogy a médiában rágalmazzák egymást. Valentino Rossit arról kérdezték, hogy mennyiben hasonlít Pecco Bagnaia és Marco Bezzecchi kapcsolata azokhoz, melyeket ő ápolt riválisaival korábban.

Így rendezte viszonyát Rossi a riválisaival, miután „kiöblítette a száját”

„Ez teljesen más, mert a versenyzőim szinte együtt nőnek fel. A mindennapi életben is ott vannak egymásnak. Minden nap edzenek, de természetesen nem mindig könnyű a köztük lévő kapcsolatot kezelni. Jó a viszonyuk alapvetően, össze tudnak veszni, de attól barátok maradnak. Pecco nagyon erős jellem, aki a pályán nagyon gyors. Marco még csak a második szezonját teljesíti a királykategóriában, szóval fejlődnie kell. A sebessége megvan, a csapat pedig nagyon jó munkát végez. Remélem, hogy a végsőkig harcban lesz a világbajnoki címért.”

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Megnyertük az első versenyünket Argentínában. Nagyszerű érzés volt. A szezon első három hosszú futamán mindkét versenyzőnkkel a dobogóra tudtunk állni. Marco nagyszerűen kezdett, de Luca is nagyon erős, ahogyan a VR46 Akadémia összes versenyzője is.”