2024. április 26. 19:02
KezdőlapSuperbikeAz utolsó körben bukott a rekordbajnok, Bautista ismét legyőzhetetlennek bizonyult Barcelonában

Az utolsó körben bukott a rekordbajnok, Bautista ismét legyőzhetetlennek bizonyult Barcelonában

A tegnapi naphoz képest borús időben vágott neki a Superbike-világbajnokság mezőnye  a barcelonai hétvége második futamának. Álvaro Bautista uralta a szombatot, és a mai napon sem volt ez másképp.

Meglehetősen óvatosan kezdték a versenyzők a futamot, mivel még voltak nedves foltok a pályán. Álvaro Bautista azonnal az élre tört, és igyekezett minél nagyobb előnyt kimotorozni a többiekkel szemben.

Mögötte a tegnapi napon csúnya bukást elszenvedő Michael Ruben Rinaldi érkezett, majd Jonathan Rea. A Kawasaki versenyzőjét a tegnapi naphoz hasonlóan Toprak Razgatlıoğlu szorongatta.

Rea szélesen vette a tízes kanyart, így török vetélytársa azonnal bevágott elé, majd támadást indított Rinaldi ellen. Egy körrel később sikerült a Ducati versenyzőjét is maga mögé utasítania. Bautista előnye az élen eközben már másfél másodpercre duzzadt.

Négy körrel a vége előtt belengették a fehér zászlót, ami kissé megijesztette Razgatlıoğlut, kibillent a ritmusából, amit Rinaldi ki tudott használni. Folyamatos előzések követték egymást a két versenyző között. A török pilóta végül visszavette a második helyet, Rinaldit pedig Rea is megelőzte.

Az utolsó körre fordulva egyre jobban elkezdett esni az eső. Rea áldozatul is esett a hirtelen jött vízmennyiségnek. Rinaldi visszavett a tempóból, visszaesett a hetedik helyre, miközben Lowes tört előre a harmadik pozícióba. Nem tartott sokáig a brit versenyző tündöklése, mert szinte azonnal érkezett Locatelli, és megelőzte a Kawasaki versenyzőjét.

Bautista ma sem talált legyőzőre, második helyen Razgatlıoğlu haladt át a célvonalon, a dobogó harmadik fokára pedig a negyedik sor elejéről induló Locatelli állhatott fel.

A futam végeredménye: