2024. március 29. 23:05
KezdőlapMotoGP„Rosszabb vagy, mint a bátyád” – Rossi reagált a féltestvérét ért „kritikára”

„Rosszabb vagy, mint a bátyád” – Rossi reagált a féltestvérét ért „kritikára”

Valentino Rossi reagált Luca Marini és Álex Rins korábbi párbeszédére, és méltatta féltestvérét, ahogyan a másik pilótáját, Marco Bezzecchit is. A kilencszeres világbajnok nem gondolta, hogy ennyire hamar futamot nyernek.

Érdekes párbeszéd zajlott le Álex Rins és Luca Marini között még az Amerikai Nagydíj leintése után. Az olasz versenyző több kérdést is feltett az LCR futamgyőztes pilótájának azzal kapcsolatban, hogy hogyan sikerült elérnie ezt a sikert ezzel a Hondával. A spanyol motoros egy ideig válaszolt, aztán viccesen odaszólt a VR46 versenyzőjének.

„Rosszabb vagy, mint a bátyád” – utalt Marini féltestvérére, Valentino Rossira, illetve arra, hogy a kilencszeres világbajnokra is jellemzőek voltak az ilyen jellegű mentális játszmák. Persze mindezt kedvesen mondta, majd még át is ölelte riválisát, ettől függetlenül az olasz legendát megkérdezték, hogy mit gondol Rins megnyilvánulásáról, illetve Marini mentalitásáról.

MotoGP, Valentino Rossi, Spanyol Nagydíj 2023
Rossi idén először látogatott ki MotoGP-hétvégére (Fotó: MotoGP Media)

„Luca nagyon érdeklődő, mindig sokat kérdez – nyilatkozta a VR46 csapattulajdonosa a Skynak, majd egyértelműsítette, hogy szerinte ez jó tulajdonság. – Próbál tanulni másoktól, nagyon intelligens hozzáállást tanúsít. Meg akart szerezni néhány titkot Rinstől az austini győzelmével kapcsolatban, de Álex semmit nem mondott neki.”

A VR46 versenyzői kifejezetten jól kezdték az idényt. Marini Austinban megszerezte pályafutása első dobogóját a MotoGP-ben, míg csapattársa, Marco Bezzecchi először nyert a királykategóriában Argentínában. A 24 éves versenyző még vezette is a tabellát, de a jerezi hétvégén Francesco Bagnaia visszavette az első pozíciót. Rossi mindkét pilótáját dicsérte.

„Jó csapatunk van, Luca és Marco két nagyon erős és rendkívül gyors versenyző, ugyanakkor nagyon eltérőek – fogalmazott. – Ez a különbség hasznos a fejlődés szempontjából: Luca figyeli Marcót, Marco pedig Lucát, és megpróbálják megszerezni egymás titkait. Remek párost alkotnak együtt. Bezzecchi egy lobbanékony pilóta, szívből versenyez, ami nagyon fontos. Azonban meg kell próbálnia finomítani a vezetésén, hogy javuljon, és esetleg megnyerje a világbajnokságot.”

Rossi Spanyolországban a 2023-as szezon során először látogatott ki MotoGP-hétvégére, ahol még arra is volt ideje, hogy találkozzon egykori csapattársával és egyben riválisával, Jorge Lorenzóval. Az elsődleges cél persze nem ez volt, hanem az, hogy ezzel is motiválja a csapatát, amely már a második MotoGP-s évében futamot nyert.

Ledőlt a fal ─ a hétvége legmeglepőbb fotóját posztolta Jorge Lorenzo

„Egyértelműen megnyugtatóbb csapattulajdonosként visszatérni ide, mint amikor versenyzőként jöttem – jelentette ki. – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, Luca Marinire és Marco Bezzecchire, nagyon jók. Amikor létrehoztuk a MotoGP-istállót, Uccio Salucci [a VR46 csapatigazgatója – a szerk.] és én azon tűnődtünk, hogy képesek leszünk-e valaha is futamot nyerni, mert ez nem volt magától értetődő. Nem számítottam rá, hogy ez ilyen hamar bekövetkezik, izgalmas volt.”