2024. április 19. 02:52
KezdőlapMotoGPA Honda figyelmeztette versenyzőjét, legközelebb következmények lesznek

A Honda figyelmeztette versenyzőjét, legközelebb következmények lesznek

Sajtóértesülések szerint a Hondának nem nyerte el a tetszését Álex Rins nyilvános kritikája, és figyelmeztették a spanyol versenyzőt. Az austini futam győztese meglepődött a gyártó későbbi döntésén.

Álex Rins a Honda idei évének eddigi messze legkiemelkedőbb eredményét produkálta, hiszen az Amerikai Nagydíjon második lett a sprintfutamon, majd megnyerte a főversenyt. Ennek köszönhetően a bajnokság nyolcadik helyén áll, és 47 pontja jóval több, mint amennyivel a gyártó többi pilótája együttvéve rendelkezik.

Mindezek ellenére konfliktusba került a Hondával. Még az Argentin Nagydíj hétvégéje előtt Marc Márquez portimãói sérülése miatt neki volt lehetősége kipróbálni a nyolcszoros világbajnok új motorját. Ezt követően kérte, hogy Joan Mir versenygépére is hadd ülhessen fel, hogy legyen összehasonlítási alapja, ám a Honda megtagadta ezt a kérést.

Marc Márquez hiányában egyik márkatársára hárul egy fontos feladat

Rins ezt szóvá is tette a sajtóban, mondván, a japánok nem hallgatnak rá eléggé. Az INFORMACON nevű spanyol hírportál pedig arról számolt be, hogy a Hondának „nagyon fájt” ez a megnyilvánulás, egyúttal figyelmeztették Rinst, hogy a legközelebbi nyilvános kritika után megteszik a „szükséges lépéseket”. Hogy ez pontosan mit takar, azt nem részletezték.

Az egy héttel ezelőtti teszten azonban ismét nem volt minden rendben a felek között a kommunikáció terén. A Honda akkor próbálta ki az új, a Kalex által gyártott vázat, ám nem pontosan ez történt, amit Rinsszel előzetesen közöltek. A spanyol motoros ugyanis úgy tudta, hogy a gyártó pilótái közül csak Stefan Bradl fogja kipróbálni az új motort.

„Nem – válaszolta arra a kérdésre, hogy felült-e a német versenyző gépére. – Igencsak meglepődtem, mert először azt mondták nekem, hogy csak Stefan fogja tesztelni az új vázat, és az új futóművet, de hallottam a tévében, hogy Joan [Mir] is kipróbálta. Sajnos a motorja [megállt] a hatos kanyarban, de eléggé meglepett ez a dolog.”

Hiába a nagy várakozás, a Hondánál nem elégedettek a fejlesztésekkel

Felmerülhet a kérdés, hogy Rinst a korábbi megjegyzése miatt fosztották meg attól a lehetőségtől, hogy ő is tesztelje az új vázat. A spanyol hírportál cikke azonban a Hondán belüli forrásokra hivatkozva azt álltja, hogy mindez nem befolyásolta azt a döntést, hogy ő is megkaphatja-e a versenygépet.