2024. április 23. 10:59
KezdőlapMotoGPHiába a nagy várakozás, a Hondánál nem elégedettek a fejlesztésekkel

Hiába a nagy várakozás, a Hondánál nem elégedettek a fejlesztésekkel

Miközben a figyelem középpontjában az új Kalex futómű állt, az LCR versenyzői, Álex Rins és Takaaki Nakagami a hétfői jerezi MotoGP-teszt során a Honda aerodinamikai megoldásainak különböző változatait próbálták ki.

A legújabb aerodinamikai elemeket a HRC joker versenyzője, Stefan Bradl használta a spanyol MotoGP-hétvégén, de Rins és Nakagami nem érezte egyértelmű előnyét a különböző kombinációknak.

„Sok különböző konfigurációt csináltunk az új eszközökkel, és őszintén szólva, körülbelül ötöt próbáltunk ki. Ezek voltak például az első szárny, illetve az oldalsó, a lengőkar, stb. ─ mondta Rins.

Rins szerint a Suzuki korábbi technikai vezetője mentheti meg a Hondát

Nakagami egyetértett: „A terveknek megfelelően teszteltünk néhány aero csomagot, de igazából a végén visszatértünk a standardhoz. Sajnos nem tapasztaltam nagy előrelépést. Szóval egy kicsit csalódást okozott a dolog. Nagyobb horderejű változásra számítottam. Még mindig nem megfelelő a hátsó tapadás, és némi aero mellett sokkal nehezebbé válik a kanyarvétel is.”

A teszten csak Bradl és Joan Mir próbálhatta ki az új Kalex vázat. A motor- és burkolatfejlesztésekkel ellentétben azonban a vázfrissítések kipróbálására egy nagydíjhétvége alatt nincsenek korlátozások.