2024. április 19. 05:02
KezdőlapMotoGPRossi elmondta, min múlik Morbidelli jövője a gyári Yamahánál

Rossi elmondta, min múlik Morbidelli jövője a gyári Yamahánál

Franco Morbidelli mondhatni a veszélyzónába került 2023-ban, hiszen a Yamahával kötött szerződése az idei szezon végén lejár, és a hosszabbítás nem garantált.

Az első néhány futam jobban sikerült Franco Morbidelli számára, mint remélte, és ez elég volt ahhoz, hogy Lin Jarvis, a Yamaha ügyvezető igazgatója elismerje, hogy az olasz pilóta marad az első számú választásuk 2024-re.

Valentino Rossi megerősítette, hogy beszélt Jarvisszal Morbidelli jövőjéről:

„Ez egy döntő pillanat Franco számára. Ezen a négy-öt futamon döntenek arról, hogy megtartják-e őt a gyári csapatban. Az egyetlen lehetőség, ha olyan gyorsan, mint Fabio Quartararo. Ez a cél. A Yamahánál jelenleg nem egyszerű a helyzet, de a maximumot kell nyújtania, hogy megmaradjon a helye a gyári csapatban” ─ magyarázta Rossi.

Morbidelli lehet a jövő év nagy vesztese, ha a Superbike-sztár behozza az utolsó 1%-ot

Szárnyra kaptak olyan pletykák korábban, melyek szerint Jorge Martín is igényt tart Morbidelli ülésére a következő szezonra, valamint a Superbike-világbajnokságban szereplő Toprak Razgatlıoğlu neve is felmerült.

Rossi és Jarvis Morbidellivel kapcsolatos beszélgetéseinek másik érdekes mellékszála a Mooney VR46 csapat jövője. Az alakulat szerződése, hogy a Ducati szatellitcsapataként szerepeljen, 2024 végén lejár, így benne van a pakliban, hogy Yamahára váltanak. Rossi a múlt hétvégén aláírta a szerződést, mely szerint a Yamaha márkanagykövete lesz, ezzel tovább erősítve a hosszú ideje tartó kapcsolatukat.