2024. április 19. 04:06
KezdőlapMotoGPÚjabb futamot kell kihagynia a gyári Ducati pilótájának, már a helyettese is...

Újabb futamot kell kihagynia a gyári Ducati pilótájának, már a helyettese is megvan

Mivel Enea Bastianini továbbra is a felépülését tölti, így Le Mans-ban Danilo Petrucci fogja helyettesíteni a Ducatinál.

Enea Bastianini március 25-én a portimãói sprintfutam során törte el a jobb lapockáját. A Ducati gyári versenyzője a múlt hétvégén Jerezben a szombati kvalifikáció előtt megszakította visszatérési kísérletét.

„Legalább 90 százalékos állapotban kell lennem ahhoz, hogy visszatérhessek, különben nincs értelme” ─ nyilatkozta akkor.

Most már az is biztos, hogy a tavalyi vb-bronzérmes az egy hét múlva esedékes Le Mans-i futamon sem áll rajthoz. Az orvosokkal és a csapatával egyeztetve a rehabilitációra koncentrál.

A gyári Ducati pilótája elmondta, miért lépett vissza a hétvégi szerepléstől

„Sajnálom, hogy nem tudok részt venni a Le Mans-i hétvégén. Tavaly fantasztikus győzelmet ünnepelhettem ott, de sajnos még nem épültem fel teljesen. Le Mans után három hét szünetet tart a világbajnokság, ami alatt mindent megteszek, hogy a hazai futamra, Mugellóra száz százalékos legyek.”

A Ducati pénteken jelentette be, hogy helyette egy régi ismerős fog a Desmosedici GP23-asra ülni: Danilo Petrucci. Ennek oka, hogy Michele Pirro május 13-án és 14-én Mugellóban áll rajthoz az olasz CIV bajnokságban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra a MotoGP-ben versenyezhetek, még ha sajnálom is, hogy Enea újabb nagydíjról marad le” ─ kommentálta a hírt Petrucci.

„Le Mans-ban szerezte az utolsó MotoGP-s futamgyőzelmét a Desmosedicivel. Megtiszteltetés lesz a világbajnoki motoron ülni és azt a bőrruhát viselni, amivel korábban nyertem. Leírhatatlan érzelmek vannak bennem, alig várom a lehetőséget.”