back to top
2024. május 08. 17:52
KezdőlapP1MotoFejjel lefelé, egy autó csomagtartójának tetején kötött ki egy motor (videó)

Fejjel lefelé, egy autó csomagtartójának tetején kötött ki egy motor (videó)

Az alábbiakban nem egy új motorkerékpár-vontatási rendszerről van szó; ez egy Santa Cruz de Tenerifén, pontosabban a TF-11-es úton Vallesecónál készült felvétel, amelyen egy fehér terepjáró és egy kis teljesítményű motorkerékpár közötti súlyos baleset eredménye látható.

A baleset szemtanúi szerint az autó egy kereszteződésben állt meg a piros lámpánál, a motorkerékpár vezetője pedig nem vette észre, és azonnal fékeznie kellett.

A fékezés olyan hirtelen történt, hogy fordítva sült el a dolog, így a motorkerékpár hátsó tengelye meredeken megemelkedett, és a két utast ledobta. Ahogy a levegőben megpördült a gép, a fara beleállt a jármű hátsó ablakába, aminek igen látványos eredménye lett.

A mentőszolgálat gyorsan a baleset helyszínére érkezett; a motorkerékpár egyik utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, és egy közeli kórházba szállították. A helyi rendőrség mindkét járművezetőtől vallomást vett fel, hogy megpróbálja tisztázni a történteket.

Túl azon az anekdotán, amit ez a szokatlan baleset hagy maga után, pozitívum, hogy nem történt komolyabb személyi sérülés, és hogy a motorkerékpár vezetője bizonyára megtanulta a leckét, hogy figyeljen arra, mi történik körülötte, és ne fékezzen elhamarkodottan.