2024. március 29. 06:47
KezdőlapMotoGPA hazai hősök vezetésével rendeztek látványos felvonulást millenniumi hétvége előtt (képek)

A hazai hősök vezetésével rendeztek látványos felvonulást millenniumi hétvége előtt (képek)

Egy igazi motoros felvonulás a francia hősökkel. Kell ennél több? Fabio Quartararo és Johann Zarco Le Mans központjából indult útnak, hogy felvezesse a történelmi jelentőségű nagydíjat.

Rendőrségi kísérettel és számos szurkolóval az egész útvonalon, a konvoj Fabio Quartararóval és Johann Zarcóval az élen érkezett meg a Bugatti pályára szerda délután. A tekintélyes csoport egy tiszteletkörrel zárta a felvonulást a Le Mans-i aszfaltcsíkon, amely a hétvégén a világbajnokság történetének 1000. nagydíjának ad otthont.

A francia szurkolók, akik évről évre remek hangulatot biztosítanak (tavaly három nap alatt összesen 225 ezer néző özönlött a pályára), természetesen egy helyi hős sikerében reménykednek.

Egyébként már öt francia győzelem született Le Mans-ban: Jean Auréal (1969), Guy Bertin (1979), Patrick Fernandez (1979), Mike Di Meglio (2008) és Louis Rossi (2012). MotoGP-győzelem azonban még nem született.

Az egyetlen francia hazai győzelmet a „királykategóriában” Pierre Monneret szerezte 1954-ben, bár akkor még Reimsben.

Zarco 2017-ben és 2021-ben második lett Le Mans-ban, Quartararo pedig a 2021-es világbajnoki szezonjából egy harmadik helyet tudhat magáénak a Bugatti pályán. Christian Sarron (harmadik 1987-ben) és Raymond Roche (második 1985-ben) korábban szintén állt már dobogóra a hazai közönség előtt a legmagasabb géposztályban.