2024. április 16. 17:31
KezdőlapHírekSzörnyű tragédia: egy fotós halálát okozta egy elszabadult motor

Szörnyű tragédia: egy fotós halálát okozta egy elszabadult motor

Halálos baleset történt egy motokrosszversenyen az Egyesült Királyságban. A királykategória versenyén az egyik pilóta elesett, a motorja pedig elszabadult, és halálosan megsebesített egy fotóst, valamint egy pályabíró is megsérült.

Nem múlt el tragédia nélkül az előző hétvége a motorsportban, ugyanis egy baleset következtében életét vesztette egy fotós. A borzalmas eset a brit motokrosszbajnokság harmadik fordulójában történt, amelyet a Swindonhoz közeli Foxhill pályán rendeztek. A sajnálatos incidens az MX1-esek egyik futamának végén következett be.

A beszámolók szerint az egyik versenyző elesett, ám ezt olyan szerencsétlenül tette, hogy a motorja önálló életet kezdett el élni. A versenygép keresztülment a pálya széli bálákon, majd egy, a pályabírók számára kijelölt ponton két embert is eltalált. Az egyikük, a fotós Simon Mitchell belehalt a helyi idő szerint a vasárnap, körülbelül délután 3 órakor bekövetkezett balesetbe.

Rajta kívül egy, a 60-as éveiben járó pályabíró tartózkodott azon a ponton, és ő is megsérült az eset során, ám az állapotával kapcsolatban nincsenek részletes információk a tudósításokban. Nézők szerencsére nem voltak a közelben, így a 10 ezer kilátogató szurkoló egyike sem volt veszélyben. A történtek után a hétvége további részét törölték.

 

A motokrosszban nagyon ritka az olyan halálos baleset, amelyben nem valamelyik versenyző veszti életét, erről számolt be az esemény szóvivője. Hozzátette, 25 éve dolgozik a motokrosszban, és nem emlékszik, hogy azóta történt volna ilyesmi. Mitchellről természetesen többen megemlékeztek, többek között így tettek a szervezők is.

„A VMXdN Foxhill egész csapata mélyen megrendült Simon Mitchell május 14-én, egy pálya széli szörnyű baleset után bekövetkezett halála miatt – olvasható a Facebook-bejegyzésükben. – Simon zseniális fotós volt, hatalmas motokrosszrajongó, és az első naptól kezdve hihetetlen támogatója a VMXdN Foxhillnek. Simon sok éven át szorosan együttműködött a VMXdN csapatával a motokrossz üzletágában betöltött különböző szerepeink keretében. Az évek során sok olyan emléket örökített meg, amelyeket örökké meg fogunk becsülni. Simon számos fotója látható a közösségi oldalainkon és a weboldalunkon. Simon egy igazán kedves fickó volt, akinek mindig volt ideje, és segíteni akart másokon. Tudjuk, hogy a VMXdN egész csapatának és a motokrosszközösségnek is nagyon fog hiányozni. Gondolataink a családja és a barátai körül forognak, és részvétünket nyilvánítjuk feléjük ezekben a nagyon szomorú időkben.”