2024. április 19. 05:14
KezdőlapMagyarokNagyszerű dobogót és óriási bukást is hozott a magyar versenyzők hétvégéje

Nagyszerű dobogót és óriási bukást is hozott a magyar versenyzők hétvégéje

Több magyar pilóta is versenyzett a különböző kategóriákban az elmúlt hétvégén. A legnagyobb sikert Varga Tibor szabadkártyásként elért dobogója jelentette, Vincze Martin pedig óriásit bukott az időmérőn, ezért aztán fájdalmak közepette versenyzett.

A motorsport elmúlt hétvégéjén elsősorban a MotoGP, másodsorban a Moto2, illetve a Moto3 kapta a főszerepet, de természetesen más kategóriákban is rendeztek futamokat. Ezekben a sorozatokban jó néhány magyar versenyző is elindult, akik több-kevesebb sikerrel vették az akadályokat. Az alábbiakban az ő eredményeikről számolunk be.

  

A MotoGP, a Moto2, valamint a Moto3 mezőnyéhez hasonlóan a Red Bull Rookies Cup motorosai is Le Mans-ban csaptak össze egymással. Farkas Kevin a tizenkilencedik helyet szerezte meg az időmérőn, majd az első futamon a tizenhetedik pozícióban ért célba. A második viadalon pontot is szerezhetett volna, ám a tizennegyedik helyen haladva elesett, így nem ért célba. Továbbra is 2 pont van a neve mellett, ami a tabella huszonnegyedik pozícióját jelenti három forduló után.

 

Az előző hétvégén rendezték meg a nemzetközi német bajnokság, azaz az IDM első fordulóját a Sachsenringen, ahol több magyar pilótának is lehetett szurkolni. A Superbike kategóriában Kovács Bálintot az első edzésen technikai hiba, a másodikon az eső hátráltatta, ráadásul először versenyzett ezen a pályán 1000 köbcentiméteres motorral. Ennek ellenére az első futamon a tizenegyedik helyről indulva hatodikként ért célba, míg a másodikon az ötödik pozícióért csatázott, végül a hetedik lett.

 

A Supersport 600-ban Görbe Soma végül anyagi okok miatt nem tudott elindulni, a 300-asok között viszont ott volt Számadó Máté, aki a hetedik helyre kvalifikálta magát. Az első viadal rosszul sikerült neki, hiszen kiesett, a másodikon azonban a nyolcadik pozícióban látta meg a kockás zászlót.

 

Szintén a németországi pályán versenyzett a Northern Talent Cup mezőnye, így Vincze Martin is, aki saját bevallása szerint élete legnagyobb balesetét szenvedte el a második időmérőn, miután buktak előtte, ő pedig már nem tudta kikerülni ellenfele motorját. Bal hüvelykujjában folyamatosan fájdalmakkal küszködött, ennek ellenére jól rajtolt, és másfél másodperces előnnyel motorozott a negyedik helyen, amikor baleset miatt megszakították a versenyt. Végül az ötödik pozícióban ért célba, de az utolsó körökben nagyon küszködött a kanyarbejáratoknál, és a kuplungot is alig tudta használni. A második viadalon 5 másodperces előnyt alakított ki a második helyen, de a végére utolérték őket, és ketten is megelőzték őt.

 

A hétvége legjobb eredményét Varga Tibor szállította, aki szabadkártyával elindulhatott a spanyol Superbike-bajnokság valenciai fordulójában a Stock kategóriában. Miután az időmérőn a kilencedik lett, az első futamon a második helyig kapaszkodott fel, így dobogóra állhatott. A második versenyen szintén jól állt, hiszen a negyedik pozícióban haladva mindössze 1 másodpercre volt a másodiktól, de ekkor megcsúszott egy olajfolton, ezért kiesett.