2024. április 19. 19:29
KezdőlapMotoGPFájdalmas és sokak számára dühítő döntésre szánta el magát a Ducati

Fájdalmas és sokak számára dühítő döntésre szánta el magát a Ducati

Davide Tardozzi, a gyári Ducati csapatfőnöke elismerte, hogy a Mugello után Enea Bastianini akkora ponthátrányba kerül majd, hogy a 2023-as MotoGP-szezonban csapatutasításra kerülhet sor.

Enea Bastianini, aki a Gresini Ducatinál töltött lenyűgöző 2022-es szezonját követően szerződött a gyári csapathoz, eddig még nem tudta kibontakoztatni tehetségét sérülése miatt.

A GPOne.com podcast adásában Davide Tardozzi a következőket mondta Bastianini várható visszatéréséről a jövő hónapban Mugellóban:

„Nagyon reméljük, hogy Enea visszatér Mugellóban, ez szinte biztos, de majd az Olasz Nagydíj előtti hétfőn, az utolsó vizsgálatok után döntünk róla. Nem lesz száz százalékos, mert a sérülése meglehetősen összetett, érinti az idegeket és az izmokat. Hiszem és remélem, hogy versenyezhet és szerezhet pontokat.”

A világbajnok szerint ez lehet az oka a sok balesetnek a MotoGP-ben

Amennyiben Bastianini végigcsinálja a versenyhétvégét és pontot szerez, a korábbi Moto2-es bajnok még mindig közel 100 pontos, vagy még nagyobb lemaradással néz szembe a tabellán. Mivel Bagnaia a jelenlegi állás szerint egyértelmű célja a bajnoki cím megvédése, így szükség lehet arra, hogy új csapattársa segítő kezet nyújtson a szezon végén.

„Enea lemaradása Mugello után nagyon nagy lesz, biztosan 100 pont fölött. Az utolsó néhány futamon meglátjuk majd, hogy áll a bajnokság, és döntünk arról, hogy segítsen-e Bagnaiának, de addig mindenképpen szabad kezet kap, hogy a saját versenyeit fussa.”