2024. április 26. 13:09
KezdőlapMotoGPHiába a gyenge motor, a legenda nem javasolja a csapatváltást Marc Márqueznek

Hiába a gyenge motor, a legenda nem javasolja a csapatváltást Marc Márqueznek

Giacomo Agostini szerint a hatszoros MotoGP-világbajnoknak, Marc Márqueznek maradnia kellene a Repsol Hondánál, mivel már csak egy kicsi hiányzik ahhoz, hogy behozzák a lemaradásukat a többi gyártóhoz képest.

A MotoGP versenyzői közül Marc Márquez hasonló helyzetben van, mint a Yamaha pilótája, Fabio Quartararo, vagyis egy olyan motoron ül, amely vitathatatlanul hátráltatja őt. A spanyol az idei szezonban eddig mégis lenyűgöző teljesítményt tudott nyújtani, miután Portugáliában a pole pozícióba kvalifikálta magát, Le Mans-ban pedig második lett, majd mindkét fordulóban a dobogóért küzdött. Márquez zsenialitása azonban mégsem tudta elfedni a Honda problémáit, ahogyan Álex Rins ragyogó győzelme sem Amerikában.

Marc Márquez fontosabbnak tarja a világbajnoki címet a gyermekvállalásnál (videó)

Márquez és Joan Mir már öt forduló alatt is jelentős mennyiségű bukást szenvedett, ebben benne van, hogy a 30 éves klasszis három futamot kihagyott sérülés miatt, míg Rins is többször a kavicságyban végezte. Ám Giacomo Agostini úgy véli, hogy Márqueznek továbbra is a japán gyártó színeiben kellene versenyeznie, mert csak idők kérdése, hogy behozzák a lemaradásukat.

„A Honda a világ legnagyobb gyártója” ─ kezdte Agostini.

„Nem könnyű elhagyni ezt az alakulatot. Jelenleg szenvednek, ahogy a Yamaha is. Nem mindenki versenyezhet Ducatival. Ott van az Aprilia vagy a KTM, amelyek szintén nagyon erősek. Nehéz meghozni a döntést egy esetleges váltásról. Azért is, mert például a Ducatinak már sok versenyzője van, és olyanok, akik nyernek. Nincs szükségük Márquezre. Igaz, hogy szeretnék őt, de már vannak olyan embereik, akik képesek a győzelemért harcolni. Meggyőződésem, hogy a Honda és a Yamaha is fel fog zárkózni. Tulajdonképpen egyenrangúak lesznek. Marcnak türelmesnek kell lennie, egy kicsit szenvedni fog, de a vihar után mindig kiderül az ég.”