2024. április 26. 11:46
KezdőlapP1MotoMotorozási lehetőséget kínál a Kakucs Ring

Motorozási lehetőséget kínál a Kakucs Ring

Május 29-én egész napos rendezvény lesz a Kakucs Ringen. Ennek keretében az érdeklődőknek motorozási lehetőséget biztosítanak a pályán, emellett a fiatalok számos szakággal ismerkedhetnek meg.

Május 29-én, azaz pünkösdhétfőn rendezik meg a Motoros Majális – Magyar Motorsport Ünnepe elnevezésű rendezvényt, amelynek az M5-ös autópálya szomszédságában található Kakucs Ring ad otthont. Az ingyenesen látogatható eseményre mindenkit várnak, aki érdeklődik a motorozás valamilyen formája iránt. A szervezők lehetőséget biztosítanak arra, hogy saját motorral kipróbálják az aszfaltcsíkot, de a korlátozott létszám miatt erre regisztrálni kell, amit a [email protected] e-mail-címen lehet megtenni.

„Magyarországon nem volt még példa arra, hogy csak a motoros szakágak legyenek jelen egy ilyen technikai rendezvényen – nyilatkozta Csanádi Eszter, a rendezvény főszervezője a Platinum e-Space Hungary Zrt. kérdésére. – Úgy szerettem volna ezt a rendezvényt összerakni, hogy érezhetően minden motorsportszakág benne lehessen. Folyamatosan a nézők között lesznek a versenyzők civilben, a tombolasorsoláskor a nézők soraiból fognak előlépni, és ebben részt venni, ezzel is erősítve, hogy motorversenyző bárki lehet.”

Ahogyan a fentiekből is kiderült, a rendezvény nemcsak az utcai motorosokat akarja megszólítani, hanem a motorsport iránt érdeklődő, de azt még nem ismerő embereket is. Különösen a fiatalok bevonzása a céljuk, hiszen folyamatosan keresik az utánpótláskorú motorosokat. Ennek érdekében többek között a salak, a flat track, a triál, a gyorsasági, a supermoto, az old timer szakág és a drag is jelen lesz az eseményen. A rendezvényen különböző vetélkedők keretében nyereményekkel is lehet gazdagodni.

„A célunk, hogy megmutassuk az embereknek a magyar motorsport sokszínűségét – magyarázta Csanádi Eszter. – Ha az emberek nem tudnak róla, hogy van lehetőség ilyen típusú sport végzésre, akkor nem fogják tudni elvinni a gyermekeiket sem, hogy megtapasztalhassák. A vetélkedőinket úgy építettük fel, hogy nagyjából óvodás kortól 100 éves korig mindenki élvezhesse.”

Az esemény programterve

9:00: kapunyitás

9:00-11:00: nyereményjátékok, vetélkedők a réten

9:00-18:00: motorozás a pályán saját motorral

10:00-16:00: szakági edzések a kijelölt területeken

14:00-tól: tombolasorsolás a magyar motorversenyzők közreműködésével