2024. április 26. 22:18
KezdőlapSuperbikeMég a hőség sem állhatott Bautista útjába Misanóban

Még a hőség sem állhatott Bautista útjába Misanóban

Álvaro Bautista ismét bebizonyította, hogy őt még a rekkenő hőség sem győzheti le. Az első edzésen még nem jött ki neki a lépés, de a másodikon odatette magát. Márkatársa, Danilo Petrucci meglepetésre a harmadik helyen végzett az összesített eredmények alapján, Dominique Aegerter viszont bukott.

Toprak Razgatlıoğlu 1:34.154-es idővel nyerte a Superbike-világbajnokság misanói hétvégéjének első edzését. A 2021-es világbajnok 0,242 másodperccel volt gyorsabb a Ducati versenyzőinél, Michael Rinaldinál és Álvaro Bautistánál. Dominique Aegerter a negyedik helyen zárt, Philipp Öttl viszont csak 17. lett.

Az első edzés végeredménye:

Délután tikkasztó hőség fogadta a mezőny tagjait, az aszfalt 50 fokosra melegedett. A második edzés első komolyabb köridejét tíz perc után Bautista érte el 1:34.184-es körrel. Alig öt perccel később a 38 éves versenyző 1:34.002-es idővel a hétvége eddigi leggyorsabb körét futotta, és majdnem 0,5 másodperccel vezetett Alex Lowes előtt.

20 perc elteltével a mezőny fele javított az idején, Bautista eközben egyedüli versenyzőként 1:34 alatti köridővel tündökölt (1:33.825), és 0,464 másodperccel vezetett Rinaldi és 0,652 másodperccel Lowes előtt.

Az egyre magasabb aszfalthőmérséklet jelentősen megnehezítette a versenyzők dolgát. Bautista legjobb idejét senki sem tudta megközelíteni. Az élmezőnyből csak Razgatlıoğlu nem tudott még javítani 15 perccel a vége előtt, de az FP1-es idővel a török így is a második helyen zárta az első edzésnapot.

Danilo Petrucci végzett a harmadik helyen, megelőzve a gyári versenyzőket, Michael Rinaldit és Alex Lowest.

A legjobb BMW-pilóta ismét Garrett Gerloff volt a hatodik helyen. Xavi Vierge a hetedik pozícióig vezette a Hondát. A 25 éves versenyző új lengőkart használ Misanóban.

A Superbike-újonc Dominique Aegerter bukott az edzés korai szakaszában, melynek következtében motorja összetört, így a svájci szinte az egész edzést kihagyta. Az összesített időmérőn a 32 éves versenyző a 8. helyet szerezte meg.

A második edzés végeredménye: