2024. április 25. 01:52
KezdőlapMotoGPPoncharal szerint ez volt Márquez legemlékezetesebb futama

Poncharal szerint ez volt Márquez legemlékezetesebb futama

Katasztrófával végződött, de Marc Márquez 2020-as  jerezi szereplése az egyik leglenyűgözőbb dolog, amit Herve Poncharal a nagydíjversenyzésben látott: „Nem hittem a szememnek”.

Bizonyára mindenki emlékszik arra a bukásra, mely Marc Márquez karrierjének kis híján véget vetett. A spanyol versenyző számos műtéten esett át, és lelkileg is nagyon megviselte az eset. Herve Poncharal azonban a mai napig alig talál szavakat Márquez akkori teljesítményére:

„Az egyik legelképesztőbb bravúr volt, amit életemben láttam, és 1985 óta minden nagydíjnak tanúja voltam ─ mondta a Tech3 főnöke és az IRTA elnöke a Crash.net-nek.

Marc Márquez a Ducatinál? – reagált az olaszok vezére

„Miután Marc a verseny elején a kavicságyba került, és majdnem utolsóként tért vissza, az, ahogyan mindenkit megelőzött, és még Fabiót is utolérte, hihetetlen volt. Nem hittem a szememnek. Soha senki nem volt még ilyen fölényben, azt hiszem. Még Freddie Spencer idejében sem, amikor a gyári motorok egészen mások voltak [mint az szatellitmotorok]. Most elenyésző köztük a különbség.”

„Oké, Marc nem ért célba, és az elképesztő verseny után hihetetlen nehézségeken ment keresztül, de senki más nem nyűgözött le ennyire. Ez egy hihetetlen teljesítmény volt, és a tehetség egy új szintjét mutatta meg.”

„Márquez újra teljesen egészséges, ami jó hír számára és a bajnokság számára is. Egyértelműen az egyik legjobb figura, talán ő a leghíresebb versenyzőnk most a rajtrácson, akkor is, ha olyan dolgokra gondolunk, mint az Amazonon futó sorozata.”