2024. április 19. 05:29
KezdőlapMotoGPBagnaia megnevezte, ki a legnehezebben legyőzhető pilóta a mezőnyben

Bagnaia megnevezte, ki a legnehezebben legyőzhető pilóta a mezőnyben

Öt Ducati-pilóta van a MotoGP-világbajnokság első hat helyezettje között öt nagydíj után, valamint Brad Binder. Hogyan értékeli a címvédő Pecco Bagnaia a 27 éves dél-afrikai és a KTM teljesítményét?

Francesco Bagnaia idén is vezeti a világbajnoki tabellát, de az eddig megrendezett öt fő futamon történt három kiesés után minimális előnnyel. Márkatársa, Marco Bezzecchi mindössze egy ponttal van lemaradva tőle. A harmadik helyen, 13 pontos hátrányban a Red Bull KTM ásza, Brad Binder áll.

Bagnaiához hasonlóan Binder is két sprintgyőzelmet ünnepelhetett már (Termas de Río Hondóban és Jerezben).

A Ducati gyári pilótája komolyan, majd Binder Moto3-as és Moto2-es osztályban elért sikereire utalva megjegyezte:

„Persze, Brad már évek óta jól szerepel. 2016-ban, amikor megnyerte a Moto3-as világbajnokságot, az hihetetlen volt. A 2019-es visszatérése ugyanilyen nagyszerű volt. Az én szemszögemből ő az egyik leggyorsabb itt. Nagyon versenyképes és nagyon következetes. Ő talán az egyik legnehezebben legyőzhető pilóta.”

A filmiparban is kipróbálta magát Francesco Bagnaia

Mindazonáltal a szezon kezdete előtt más nevek is felmerültek, amikor a Ducati armada ellenfeleiről volt szó, elsősorban a Yamaha sztárja, Fabio Quartararo, valamint a Repsol Honda reménysége, Marc Márquez.

A KTM versenyzőit még az idei téli tesztek után sem tartották olyan erősnek. Vajon most ők az első számú ellenfelek?

„Most még nagyon korai a világbajnokságról beszélni, mert könnyen lehet sok pontot szerezni vagy veszíteni. A KTM megmutatta, hogy nagyon versenyképes, több pályán is, de ahogy mondtam, még túl korai ezt firtatni. Tavaly 91 pontot szereztünk a nyári szünet után. Szóval nyugodtnak kell maradnunk, és csak a szezon későbbi szakaszában beszélni erről.”