2024. április 24. 08:59
KezdőlapMoto2Korábbi csapattársa mellett kapott lehetőséget Dalla Porta, akivel idő előtt szerződést bontottak

Korábbi csapattársa mellett kapott lehetőséget Dalla Porta, akivel idő előtt szerződést bontottak

Az olasz Moto2-es versenyző, Lorenzo Dalla Porta a spanyol SAG csapattól való távozása után Mugellótól a Forward Racing csapatban kap lehetőséget beugróként.

A korábbi Moto3-as világbajnok Lorenzo Dalla Porta számára mégiscsak megnyílt egy új ajtó a Moto2-es kategóriában. A Pertamina Mandalika SAG csapattal kötött szerződésének idő előtti felbontása után a 25 éves olasz a Forward alakulatnál versenyez majd a következő futamokon.

Mindössze öt futam után csapata szerződést bontott a korábbi Moto3-as világbajnokkal

Az ötszörös nagydíjgyőztes egyelőre a sérült Álex Escriget helyettesíti majd Mugellóban, Sachsenringen és Assenben. A spanyol várhatóan Silverstone-ban térhet vissza a versenyzéshez.

Érdekesség: Dalla Porta így a spanyol Marcos Ramírez csapattársa lesz a Forwardnál. A duó már a 2019-es Moto3-as idényben is együtt versenyzett a Leopard Racingnél, de akkor még mindketten a győzelemre esélyesek szerepében voltak.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek” – mondta Dalla Porta.

„Szeretném megköszönni a Forwardnak, hogy a következő három futamra a csapatuk részévé tettek. Már most várom, hogy kipróbáljam ezt az új motort. Mindenképpen a legjobbamat fogom nyújtani, és nagyon motivált vagyok.”