2024. április 26. 14:17
KezdőlapMoto2Mindössze öt futam után csapata szerződést bontott a korábbi Moto3-as világbajnokkal

Mindössze öt futam után csapata szerződést bontott a korábbi Moto3-as világbajnokkal

Az ex-Moto3-as világbajnok, Lorenzo Dalla Porta kétéves szerződést kötött a Pertamina Mandalika SAG csapattal, de mindössze öt nagydíj után ennek vége.

A Pertamina Mandalika SAG szerdán bejelentette, hogy azonnali hatállyal felbontja együttműködését Lorenzo Dalla Portával. Eduardo Perales Moto2-es csapata rövid közleményben tudatta, hogy a „jól átgondolt és nehéz” döntés közös megegyezéssel született.

„Biztosak vagyunk benne, hogy mindkét fél számára előnyös lesz” – jelentette ki Perales.

Végül a SAG megköszönte Dalla Porta elkötelezettségét, és a legjobbakat kívánta neki a további pályafutásához. Az azonban egyelőre nem világos, hogy mit hoz a jövő a 25 éves olasz számára.

Dalla Porta 2019-ben négy győzelemmel és összesen tizenegy dobogós helyezéssel nyerte meg a Moto3-as világbajnokságot a Leopard Hondával. 2020-ban a Moto2-es géposztályba lépett fel az Italtrans Racing csapatához csatlakozott Enea Bastianini mellé, aki abban a szezonban világbajnok lett.

A fiatal viszont küszködött a Kalexre való váltással, amit 2021-ben hosszú távú vállproblémái súlyosbítottak, majd végül műtétre kényszerült. A Moto2-ben töltött első három évében nem végzett a 27., 27. és 22. helynél előrébb az összesítésben.

A Pertamina Mandalika SAG csapata egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy ki lesz az olasz utódja.