2024. április 25. 15:00
KezdőlapMotoGPAz Aprilia versenyzői Mugellóban törnék meg eddig sikertelen sorozatukat

Az Aprilia versenyzői Mugellóban törnék meg eddig sikertelen sorozatukat

Maverick Viñales elismerte, hogy az elvárás vele és az Apriliával szemben az, hogy a győzelmekért harcoljanak a következő MotoGP-futamokon.

Bár a szezon nagy részében nagyon erős volt a tempójuk, Maverick Viñales és Aleix Espargaró nehezen tudta ezt jó eredményekre váltani. Espargaró már a tavalyi szezon ezen szakaszában futamgyőztes volt, míg Viñales azóta legalább egy futamot megnyerhetett volna, és talán meg is kellett volna nyernie. Ehelyett azonban a Ducati és a KTM az egyetlen gyártó, amely eddig győzelmet szerzett az idei szezonban.

Viñales Le Mans-ban győzelmi esélyesnek tűnt, mielőtt kiesett a Francesco Bagnaiával való ütközés következtében, és bár a spanyol nem hozta a teljesítménye által indokolt eredményeket 2023-ban, azt mondja, hogy számít arra, hogy ez megváltozik, kezdve Mugellóval.

A MotoGP.com-nak nyilatkozva Viñales így nyilatkozott:

„Arra számítok, hogy futamokat fogok nyerni. Ez az elvárásom magammal szemben, mert jó az az irány, amit képviselünk. Most itt az ideje, hogy végre a győzelemért harcoljunk.”

Az Aprilia garázs másik oldalán Espargaró szintén arra törekszik, hogy megszerezze első dobogós helyezését a szezonban az eddigi nehéz első néhány fordulóban. A tavalyi szezon ezen szakaszában Espargaró már egy győzelemmel és egy dobogóval rendelkezett.

„Remélhetőleg vasárnapra, ami a fontos nap, javítani tudunk. Nagyon jó a tempónk, és a legjobb versenyzőkkel tudok harcolni a kvalifikáción és az edzéseken, de aztán a futamokon vannak nehézségeink. Remélhetőleg a következő versenyeken a dobogóért harcolhatunk, pláne, hogy a mostani hazai pálya lesz az Aprilia számára.”