2024. április 23. 08:52
KezdőlapMotoGPPol Espargaró nyilatkozott visszatérése időpontjáról

Pol Espargaró nyilatkozott visszatérése időpontjáról

Pol Espargaró közel tíz héttel a portimãói balesete után nyilatkozott az egészségi állapotáról, és megnevezte visszatérésének lehetséges időpontjait.

A március 24-ei szezonnyitón Pol Espargaró a második edzésen a 10-es kanyarban bukott. A GASGAS gyári versenyzője súlyos sérüléseket szenvedett, összesen nyolc törést diagnosztizáltak. A katalán négy hétig csak folyékony táplálékot fogyaszthatott, ez idő alatt közel kilenc kilogrammot fogyott.

Alig tíz héttel később a Moto2-es géposztály 2013-as világbajnoka nyilatkozott visszatérését illetően: „Jövő héten alávetem magam egy kivizsgálásnak” ─ jelentette be Pol Espargaró a spanyol TV3 csatornának adott interjújában.

„Az orvosok leginkább a csigolyáimra kíváncsiak. Ha zöld utat adnak Mugellóba, akkor indulok a futamon. Ha ez nem lehetséges, akkor is ki kell hagynom ezt a versenyt, és megpróbálok visszatérni a következő vagy az azutáni futamra.”

Arra a kérdésre, hogy féltette-e az életét a baleset után, a 31 éves családapa utólag így válaszolt: „Igen, különösen az első néhány napban az intenzív osztályon. Amikor ott vagy, nem igazán vagy tudatában annak, hogy mi van veled, de tudod, hogy a dolgok nem mennek túl jól. Négy napig voltam ott. Nem voltam teljesen ébren, de tisztában voltam vele, hogy akik mellettem voltak, szenvedtek. A feleségem, Aleix, és a család többi tagja….”

„Most már elmondhatom, hogy jól vagyok. Két hónap után olyan kiváltságos helyzetben vagyok, hogy szinte semmi fájdalmam sincs. Ha 45 óra lenne egy nap, mindet kihasználnám. Reggelente az edzőteremben vagyok. Négy vagy öt kondigépem van otthon, és mindegyikre fél órát vagy 45 percet szánok.”

„Nagyon várom már, hogy visszatérjek, jobban, mint valaha. A motor nagyon jól működik, és alig várom, hogy minél hamarabb versenyezhessek.”