back to top
2024. július 27. 02:10
KezdőlapMotoGPMarini meglepődött Pedrosa dicséretén, elmondta, milyen tanácsot kapott

Marini meglepődött Pedrosa dicséretén, elmondta, milyen tanácsot kapott

Luca Marinit meglepte, hogy Dani Pedrosa méltatta őt a Spanyol Nagydíj után, a remek csatájukat követően. Az olasz pilóta azt is elárulta, hogyan tekint saját csapattársára.

Kétségtelen, hogy a jerezi hétvége egyik, ha nem a legnagyobb sztárja Dani Pedrosa volt, aki közel két év után indult ismét egy MotoGP-versenyen. A spanyol motoros remek teljesítményt nyújtott, és az időmérőn, valamint a sprintfutamon a hatodik, míg a vasárnapi viadalon a hetedik pozíciót gyűjtötte be. Utóbbin remek csatát vívott Luca Marinivel, amiben végül a VR46 pilótája kerekedett felül.

Pedrosát rengetegen méltatták a hétvége után, de ő sem fukarkodott, ami a dicsérő szavakat illeti. A 37 éves versenyzőt lenyűgözte ellenfele teljesítménye, és rendkívül „tiszta versenyzőnek” titulálta őt. Emellett személyesen is beszélt vele, amit a kamerák rögzítettek, és nemrég szembesítették Marinit az akkor elhangzottakkal.

„Nagyon meglepett a sok dicséret, amit Danitól kaptam – nyilatkozta a MotoGP hivatalos honlapján közzétett videóban. – Megpróbáltam felhasználni az észrevételeit, hogy fejlesszem magamat és a motorozásomat. Többé-kevésbé azt mondta, hogy csináljak néhány őrültséget, hibázzak többet a kemény féktávokon, hogy a mögöttem lévő versenyzők ne tudják elemezni a vezetési stílusomat. Nagyra értékelem ezt tőle mint versenyző. A 250 köbcentiseket figyelve ő volt a példaképem és a viszonyítási pontom.”

Hatalmas küzdelemben kapott ki, majd a sírás kerülgette a remekül visszatérő Pedrosát (videó)

Marini a harmadik idényét tölti a királykategóriában, és Austinban megszerezte élete első dobogóját a MotoGP-ben. Teljesítménye egyértelműen javult az előző két évhez képest, ám csapattársa, Marco Bezzecchi valamelyest beárnyékolja a szereplését: a 24 éves motoros két győzelemmel, illetve 93 egységgel rendelkezik, és mindössze 1 ponttal marad el a listavezető Francesco Bagnaiától. Marini szerint ennek tudatában is jó teljesítményt nyújt, és arra is kitért, hogy hogyan viszonyul a VR46 másik pilótájához.

„Nem hiszem, hogy kell még egy lépés – fogalmazott. – Most már erős, illetve gyors vagyok, és minden futamon a dobogóért próbálok küzdeni. Ha van lehetőség a futamgyőzelemre, az tökéletes, de ha nincs, akkor csak ott kell lenni minden alkalommal. Mindig ez a cél. A csapattársam gyors, és nagyszerű eredményeket ért el ebben a szezonban, én viszont magamra koncentrálok. A csapattárs egy rivális, mint a több pilóta. Ha az ember nem nyeri meg a versenyt, nem számít, hogy egy másik versenyző vagy a csapattársa győzött. Ez ugyanaz, és csak az a lényeg, hogy nem én nyertem.”

Második helye mellett Marini egy hatodik és egy nyolcadik hellyel, valamint két kieséssel rendelkezik a főfutamokról. Valentino Rossi féltestvére így jelenleg a tabella hatodik helyén áll 54 ponttal. Ahogyan a mezőnyben oly sokan, a következő forduló helyszíne számára is hazai pályát fog jelenteni, hiszen jövő héten Mugellóba látogat a mezőny.