2024. március 28. 20:11
KezdőlapMotoGPHatalmas küzdelemben kapott ki, majd a sírás kerülgette a remekül visszatérő Pedrosát...

Hatalmas küzdelemben kapott ki, majd a sírás kerülgette a remekül visszatérő Pedrosát (videó)

Dani Pedrosa elárulta, közel volt a síráshoz a meghatottságtól, amikor a szurkolók és a versenyzőtársak is éltették őt a Spanyol Nagydíj leintése után. A 37 éves motoros a Luca Marinivel való csatájáról is beszélt, amelyet épphogy elveszített.

Dani Pedrosa szabadkártyásként vett részt a Spanyol Nagydíjon, és ő is hozzátett a KTM szenzációs, kettős dobogóval végződő hétvégéjéhez. A 31-szeres MotoGP-futamgyőztes az első edzésen máris az élen végzett, majd az időmérőn és a sprintfutamon is a hatodik helyet szerezte meg. Ehhez a versenyen is közel volt, de végül egy nagyon szoros befutó után ez nem jött össze neki.

A leintés után, a levezető körben megállt a pálya stadion része előtt, ahol a szurkolók az ő nevét skandálták. Sőt, ehhez néhány versenyzőtársa is csatlakozott, a szintén a KTM színeiben szereplő, a futamon harmadik helyen záró Jack Miller például a vállára vette őt. Pedrosa elárulta, nagyon meghatotta az a szeretet, amit azokban a percekben kapott.

Nagyon élveztem azt a körtnyilatkozta később. – Egy ponton megálltunk, és egy rövid interjút készítettek velem, én pedig majdnem elsírtam magam. Abban a pillanatban elérzékenyültem, és nemcsak a közönség miatt, és mindenki a nevemet skandálta, hanem a versenyzők miatt is. Nagyon meglepődtem. Annyira klasszak voltak, csatlakoztak a bulihoz, és ők is éltettek engem. Nagyszerű volt.”

Pedrosa külön kiemelte Millert, aki szerinte „a szórakoztatás mestere”. Ami a futamot illeti, a verseny nagy részét Luca Marini mögött töltötte. Végül kis híján sikerült tripláznia a hatodik helyeket tekintve, de az olasz pilóta 42 ezreddel hamarabb szelte át a célvonalat nála. A KTM versenyzője elárulta, hogy mi volt a legfőbb problémája.

Próbáltam előzni, de szerintem nagyon jól ment, nyugodtan motorozott – utalt ellenfelére. – Nekem az volt a gondom, hogy nem tudtam annyira közel maradni a kanyarok kijáratánál, hogy [kihasználjam] az erősségemet a fékezésnél. Szóval mindig egy kicsit messze voltam, amikor a féktávhoz értünk. Az utolsó körökben viszont valamelyest visszaesett a tempója, így megpróbáltam közelebb kerülni. A célegyenesben éppen egymás mellett voltunk, de nem tudtam megelőzni.”

Pedrosa beugrása csupán erre a hétvégére szólt, és egyelőre nincs szó arról, hogy a szezon későbbi részében is versenyezni fog. Azaz innentől kezdve visszatér a tesztpilótai szerepbe, és a mezőny többi tagjához hasonlóan hétfőn is pályára gurul a hivatalos teszten. „Egy ilyen hétvége után kicsit nehéz lesz regenerálódni a hétfői napra – fogalmazott. – Ez azonban jó nekem.”