2024. március 29. 11:55
KezdőlapMotoGPA filmiparban is kipróbálta magát Francesco Bagnaia

A filmiparban is kipróbálta magát Francesco Bagnaia

Francesco Bagnaia szerepet kapott egy hamarosan megjelenő animációs filmben. A MotoGP címvédője az egyik karakternek kölcsönzött hangot.

Francesco Bagnaia tavaly megnyerte a MotoGP-világbajnokságot, amivel elérte élete eddigi legnagyobb sikerét. A 26 éves versenyző bajnoki címe több szempontból is sokat jelentett hazájának, hiszen Valentino Rossi 2009-es elsősége óta ő lett az első olasz bajnok, és 15 év után repítette vissza a Ducatit a csúcsra.

Ennek tudatában nem véletlen, hogy Bagnaia ismertsége jelentősen megnőtt Olaszországban, és egyre nagyobb sztárrá válik. Ezzel pedig nemcsak a rajongótábora bővül, hanem egyre több felkérés érkezik felé a motorozáson kívüli világból. Ilyen volt egy animációs film, amelyben az egyik karakternek ő lett az olasz szinkronhangja.

A június 21-én megjelenő, a Disney és a Pixar által forgalmazott ’Elemi’ című kalandfilmről van szó, amelyben a becenevének megfelelően egy Pecco nevű karakternek kölcsönzi a hangját. A valósággal való egyezés itt nem áll meg, ugyanis a karakter egy felhő, Bagnaiát pedig a Nuvola Rossa, azaz Vörös Felhő nevű szurkolói csoport támogatja

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Disney Italia (@disneyit) által megosztott bejegyzés

„Ha az ember a MotoGP Vörös Felhője, akkor nem tehet mást, mint hogy kölcsönzi a hangját… egy felhőnek” – a Disney olasz nyelvű Instagram-oldala. A szöveghez egy videót is mellékeltek, amelyben Bagnaia bővebben beszélt erről a lehetőségről, valamint olyan részletek is láthatóak a filmből, amelyben az ő hangját lehet hallani.

A Ducati motorosa alighanem izgatottan várja a bemutatót, de addig még az „eredeti” szakmájában is fontos feladata van, hiszen június 9-e és 11-e között rendezik az Olasz Nagydíjat, vagyis mind neki, mind csapatának hazai futam következik. Öt futam után jelenleg egyetlen ponttal vezeti a bajnokságot honfitársa, Marco Bezzecchi előtt.