2024. április 19. 21:01
KezdőlapWheelieAz Osztrák Nagydíj helyszínén hódolt szenvedélyének Pit Beirer

Az Osztrák Nagydíj helyszínén hódolt szenvedélyének Pit Beirer

Pit Beirer, a KTM motorsport-igazgatója a hétvégén Spielbergben először ült egy átalakított KTM X-Bow GT2 versenyautó volánja mögé.

Pit Beirer egy személyes szenvedélyének hódolt a versenymentes pünkösdi hétvégén. A spielbergi Red Bull Ringen a KTM főnöke első kilométereit tette meg négy keréken. Az egykori motokrossz-világbajnok számára tökéletes jármű volt a True Racing Team KTM X-Bow GT2-je.

Mentora és tanára a salzburgi Reini Sampl volt, aki Beirerhez hasonlóan kerekesszékben ül, és egy kézi gázadásra és fékezésre átalakított X-Bow-t vezet. Sampl évek óta aktívan részt vesz az autóversenyzésben, jelenleg az osztrák bajnokságban versenyez, és egykoron parasíelőként is rendkívül sikeres volt.

A ludwigshafeni születésű Beirer számára, aki már mindent látott a világ autóversenyzésében, a saját versenyadrenalin alatti kitérője az X-Bow volánja mögött mély érzelmeket váltott ki belőle:

„Köszönöm a csapatnak ezt a hihetetlen élményt” ─ mondta Beirer.

Hubert Trunkenpolz, a KTM igazgatótanácsának tagja is jelen volt Aichfeldben, és szintén az X-Bow volánja mögé ült a Red Bull Ringen. Reini Kofler és Klaus Angerhofer is részt vett a versenyen. A True Racing csapat évek óta versenyez a Fanatec GT2 európai sorozatban.