2024. március 28. 18:52
KezdőlapMotoGPRossit bálványozza, de Márquezt tartja a legjobbnak a MotoGP újonca

Rossit bálványozza, de Márquezt tartja a legjobbnak a MotoGP újonca

Augusto Fernández Valentino Rossit bálványozva nőtt fel, de most Marc Márquezhez igazítja a vezetési stílusát, akit a „legjobbnak” tart.

A Tech3 GASGAS versenyzője, Augusto Fernández eddigi legjobb MotoGP-s teljesítményét a legutóbbi versenyen, Le Mans-ban nyújtotta, ahol negyedik lett. A Moto2 regnáló bajnoka a 12. helyről a 4. helyre jött fel, mellyel pozitív meglepetést okozott mind magának, mind versenytársainak.

A legjobbaktól merített ihletet, a Marca.com-nak így nyilatkozott: „Márquez mindig is az volt, aki a legnagyobb hatással volt rám a motorozás terén. Valentinót bálványozva nőttem fel, mert rengeteg futamot nyert, de amikor Marc megérkezett, azt mondtam, hogy úgy akarok vezetni, ahogy ő. Lehet, hogy Valentino többet jelentett nekem, de én is azt akarom csinálni, amit Marc. Még mindig úgy gondolom, hogy ő a legjobb. Amióta elkezdte a 125 köbcentis kategóriában, azóta próbálom lemásolni a vezetési stílusát.

Fernández Márquez iránti tisztelete nem akadályozta meg abban, hogy továbbra is rajongjon Rossiért.

Rossi Marc Márquez iránti gyűlölete megfertőzte a paddockot, állítja az LCR szakembere

„Három-négy éve együtt szerepeltünk a 100 km-es bajnokin. Hihetetlen volt először elmenni hozzá. Remélem, hogy többször is megtehetem. Hihetetlen, hogyan tudja kezelni az egyes helyzeteket.”

A fiatal spanyol nagyszerű eredménye ellenére felidézte azt az időszakot is, mikor nem jött ki neki a lépés. Elmondta továbbá azt is, mi segítette át ezen:

„Volt két rossz évem, 2020 és 2021. Édesanyám, Sara jógaoktató. Mindig is nyaggatott, hogy próbáljam ki, de sosem szerettem. Soha nem hallgattam rá, de végül beadtam a derekam. Ő inkább a meditációt javasolta. Megpróbálod megoldani a saját problémáidat a fejben. A 2022-es előszezonban kezdtem el, és azóta is rendszeresen csinálom.”